Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marianne Tharaldsson

Ny tävlingsadministration IndTA 2.0

18 JAN 2016 00:00
Nu är det dags, ny tävlingsadministration - IndTA 2.0

Efter fem år säjer vi nu tack och hej till IndTA och hälsar en ny version välkommen. Som alla nya bekanta får vi ha lite tålamod och vara beredda att lära känna varandra allt eftersom. Men skidskyttesverige är ju en flexibel familj så om vi hjälps åt och har lite överseende med eventuella "barnsjukdomar" så är vi övertygade om att
IndTA 2.0 kommer att bli riktigt bra. Programmet ägs och utvecklas av de fem specialförbunden för cykel, segling, skidskytte, skyttesport och konståkning.
  • Skapad: 18 JAN 2016 00:00

IndTA ersätts av IndTA 2.0

Det nya tävlingsadministrativa systemet (IndTA 2.0) ska lanseras i den nya versionen den 15 januari 2016.Vi börjar med anmälan till Swe Cup 4-5 i Sundsvall och drar sakta igång systemet.

Några nya rutiner införs i och med att IndTA 2.0 ersätter IndTA. Det nya systemet innehåller administration, tävlingskalender, anmälningsfunktion för tävling samt resultathantering. Men det mesta känns igen från gamla systemet men i en modernare och mer användarvänlig form. www.indta.se

Bildexempel på skillanderna (pdf)

 

NYTT - UPPDATERAS LÖPANDE:
Manualer, tips och råd finns under
"Tävling" på hemsidan (länk)

 

Fortsätt registrera medlemmar i IdrottOnline! 

IndTA 2.0 kommer att ligga utanför IdrottOnline vilket medför en snabbare åtkomst för användaren och möjliggör uppdateringar på ett enklare sätt. MEN! Kravet för att logga in är att man ska vara registrerad som medlem i en förening i IdrottOnline samt ha aktuella uppgifter med e-postadress och personnummer. Föreningen ska alltså fortfarande lägga in alla medlemmar i IdrottOnline.

 

Tävlingsadministrationen sker i IndTA 2.0

Du som är tävlingsarrangör ska INTE administrera arrangemang och tävlingar i IdrottOnline utan gör det direkt i det nya IndTA 2.0, som du får tillgång till genom att logga in på ett eget konto "Min sida” med ett för dig unikt lösenord. Kravet för att få tillgång till "Min sida" är dock fortfarande att din förening har registrerat ditt medlemskap i IdrottOnline.

 

Viktig information

För att komma in i systemet och administrera eller anmäla sig måste man logga in sig via www.indta.se.

Där ska den e-postadress man har registrerat sig på i IdrottOnline användas för att man ska få lösenord till sidan.

Är man administratör i förening/region så följer den rollen med från IdrottOnline så man har samma behörighet i IndTA 2.0.


Från och med februari så ska samtliga tävlingar administreras i IndTA 2.0.

 

Skidskyttekortet = Licens

Alla som har tagit Skidskyttekortet och finns registrerade i IdrottOnline kommer från och med nu att få ett licensnummer som är samma som på Skidskyttekortet. Lincensnumret läggs in av förbundet och följer med alla personer till IndTA 2.0 och ”Min sida”.  

Men vi ser vi att det i många föreningar finns personer som tagit Skidskyttekort men inte finns registrerade som medlemmar i föreningen. Vi ber därför alla föreningar att se över medlemsregistren och verkligen se till att alla som är engagerade i föreningen registreras som medlemmar - ju fler medlemmar desto mer stöd till vår verksamhet! 

 

Vad händer nu?

Samtliga föreningar plus alla personer som i IdrottOnline har en administratörsroll (Tillgång till IndTA klubb /Tillgång till IndTA Region) kommer att få ett mail med information om hur vi ska jobba framöver. Det finns även en testsida där de som har administratörsroller kan gå in på och ”träna” lite för att lära känna systemet..

På förbundets hemsida kommer Manualer att finnas tillgängliga. Kör man fast kan man alltid få support via mail och telefon av förbundet (Marianne eller Ulrika).

Vi ber om lite tålamod och översikt med att det är delar som inte är helt färdiga i systemet. Utveckling pågår fortfarande. Vi kan även upptäcka buggar eller annat som vi kanske behöver hjälp av systemutvecklarna att reda ut. Men då vi är första förbundet som ger oss ut i skarpt läge så kommer vi självklart att ha hjälp om vi stöter på problem.

Om ni får problem, ta gärna en skärmdump så är det lättare att rätta till saker.

 

MANUAL Version 160115(PDF)

LATHUND FÖR ANMÄLAN (PDF)


Först ut i IndTA 2.0 blir Swe Cup 4-5 i Sundsvall den 30-31 januari!


Vi ber om tålamod att det kan vara lite startsträcka med första tävlingen och gör allt vi kan för att det ska flyta på. 

 

UPPDATERAS LÖPANDE:
Manualer, tips och råd kommer att finnas under
"Tävling" på hemsidan.

 

För frågor, kontakta förbundet:
Ulrika tel. 070-312 33 24, e-post This is a mailto link  eller
Marianne tel.010-476 42 41, e-post: This is a mailto link

Skribent: Marianne Tharaldsson

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info