Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande

31 AUG 2011 21:29
Svenska skidskytteförbundets ordförande skriver med jämna mellanrum om vad som är på gång inom den idrott där intresset växer snabbast hos Svenska folket. 27 augusti skrev han så här:
  • Skapad: 31 AUG 2011 21:29

Skidskytteentusiaster,

Sedan förra ”Olle ordförande” har vi genomfört konvent, rullskidskytte-SM och årsmöte i Boden. I samband med detta genomfördes såväl ett styrelsemöte före årsmötet som ett konstituerande styrelsemöte med nya styrelsen, direkt efter årsmötet. Även några kommittéer passade på att ha möten under helgen.

Lyckat konvent
Konventet hade många intressanta seminarier och upplägget känns rätt men däremot måste vi utvärdera och se på hur vi kan utveckla detta inför nästa år. En rad kloka synpunkter fick vi redan i Boden men har ni fler så hör av er!

Annars var Idrott on-line var det seminarie som samlade flest deltagare och som jag tidigare påpekat kan vi bli bättre på att redovisa LOK-stöd och utbildning ute i verksamheten, vilket vi nu har möjlighet att förbättra genom att bli duktiga på att redovisa i Idrott On-Line. Skidskytte får drygt en miljon av RF i specialförbundsbidrag (SF) och här finns säkert en ”dold miljon” som ytterligare kan komma skidskyttet till godo om vi blir riktigt vassa på att redovisa allt vi gör.


Årsmötet i korthet
Vid årsmötet fastlades verksamhetsplan och budget för innevarande verksamhetsår. Budgeten är baserad på säkra intäkter, vilket känns mycket bra och ett viktigt mål för verksamhetsåret är att öka på det egna kapitalet.

Ordförande och styrelse för verksamhetsåret 2011/12 valdes och undertecknad fick förtroendet att leda förbundet och Mia Karlsson, Sollefteå valdes som ny styrelseledamot. Mia har en utmärkt erfarenhet som tidigare landslagsåkare i längd och bl a marknadschef för MoDo Hockey och platschef för Bilbolaget i Sollefteå. Mia kommer att ingå i såväl Marknadskommittén som Idrottskommittén.

Tidigare styrelseledamöterna Bo Källstrand och Birgitta Kristoffersson hade avsagt sig omval, men fortsätter i Marknads- respektive Idrottskommittén vilket jag är mycket tacksam för. Distriktsrepresentationen för styrelseledamöterna anpassades till nya styrelsen, vilket nu finns uppdaterat på hemsidan liksom de nya kommittéuppställningarna.

I mitt inledningsanförande till årsmötet (finns i sin helhet under ”Årsmöte 2011” på hemsidan - klicka här) lyfte jag utveckling av förbundets arbetssätt som ett av de viktigaste mål vi har framför oss. Blir vi duktiga på att utveckla vårt ”spelsystem” kommer det mesta i verksamhetsplanens mål att uppfyllas.


Redovisning av förstudien för eventuell VM-kampanj
Under helgen i Boden redovisades ”förstudie för en eventuell VM-kampanj” för såväl styrelsen som årsmötesdeltagarna. Ett mycket gediget jobb är nedlagt i denna studie, där Patrik Jemteborn varit projektledare. Beslut om vi ska ansöka om VM eller inte är planerat att tas vid styrelsens oktober-möte. Innan dess måste två saker klaras ut, nämligen finansiering av VM-kampanjen och inte minst hur ett framtida VM ska finansieras. Det förstnämnda verkar vara bra på gång efter Östersunds kommuns beslut i veckan, men för den andra frågan är bara diskussionen påbörjad.

Vid styrelsens oktobermöte kommer fokus att vara på svenskt skidskyttes arbetssätt styrelse-anställda-kommittéer- distrikt-föreningar-aktiva, där målsättningen är att kommittéer och distrikt ska spela en tyngre roll i verksamheten. En tillspetsad fråga kan vara ”ska vi ha några distrikt i fortsättningen, hur ska i så fall indelningen vara och vilken roll ska de ha”? Tyck gärna till så vi i styrelsen får rörelsens syn på frågan!

 

Vintern börjar närma sig och vi ser fram emot säsongspremiärerna för IBU-Cupen i Idre och Världscupen i Östersund, alltså bägge premiärerna i Sverige!

Olle/

Olle Dahlin, ordförande Svenska Skidskytteförbundet

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info