Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande

02 NOV 2011 06:09
Svenska skidskytteförbundets ordförande skriver den här gången om listor som är värda miljoner och om styrelsens syn i dagsläget på en ny VM-ansökan.
  • Skapad: 02 NOV 2011 06:09

Ordförande Olle Dahlin har ordet!


Hallå där Skidskyttevänner!

Helgen 21-22 oktober samlades SSSFs nyvalda styrelse för ett första möte efter det konstituerande mötet som vi hade i samband med årsmötet i Boden. Den största och viktigaste punkten var ”förbundets arbetssätt” samtidigt som måluppföljning för maj-oktober gjordes av förbundets verksamhetsplan för 2011/12. Alla anställda hade gjort lägesrapporter för respektive område och styrelsen kunde konstatera att ett imponerande arbete utförs inom SSSFs olika verksamhetsområden.

SISU-listorna värda miljoner
Speciellt glädjande är det att se alla aktiviteter som pågår inom föreningsverksamhet. Här gäller det att gamla och nya föreningar, samt distrikten verkligen tar chansen och utnyttjar de möjligheter som nu finns när det gäller utbildningar och övrigt stöd till föreningsutveckling. Samtidigt vill jag passa på att ge en eloge till såväl föreningar som förbundets anställda när det gäller att redovisa vår verksamhet till RF. Det har inneburit att vi är på god väg att hitta ”den dolda miljonen”, vilken till och med kan bli TVÅ! Svenska Skidskytteförbundet är ett av de förbund som fått störst ökning av SF-bidraget jämfört med föregående år.

Tyvärr kan vi konstatera raka motsatsen vad gäller stödet från SOK, vilket är mycket förvånande.

Så jobbar vi i dag! - hur ser det ut i morgon?

När det gäller förbundets arbetssätt känns kommittéstrukturen som en mycket bra grund att bygga vidare på. Nästa steg blir en ökad tydlighet i vad de olika kommittéernas uppgift är. Här kommer vi att se över vad uppdraget från styrelsen är och hur respektive kommitté uppfattat sin roll. När det gäller distrikten är aktiviteterna på en mycket ojämn nivå och här är målsättningen att se över distriktens roll och distriktsindelning inför årsmötet. Här vill vi i styrelsen få höra distriktens åsikt i frågan så bjud in er kontaktperson i styrelsen för en diskussion med respektive distriktsförbund!

När det gäller verksamhetsområdet ”Idrott” har många organisationsfrågor nu lösts, som exempelvis damtränare och organisationen runt Mittuniversitetet och vi ser nu med tillförsikt fram emot vinterns tävlingar.

Inom ” internationella arrangemang” arbetas det med att utveckla OC-organisationerna vid alla våra internationella arenor, vilket kommer att vara avgörande för vilka arenor SSSF ska satsa på i framtiden.

För området Information & Media önskar vi få mer fokus på nationella tävlingar och SWE-Cup. Här måste vi få hjälp av er arrangörer att skicka in material direkt efter varje tävlingstillfäller till kansliet så att det kan läggas ut på hemsidan. Några enkla rader och två, tre talande bilder och vi har direkt en pang-nyhet!

Ytterligare en prioriterad punkt vid styrelsemötet var budgetuppföljning/ekonomisk prognos för verksamhetsåret. Prognosen visar att vi minst kommer att uppnå budgeten för verksamhetsåret, vilket är av yttersta vikt efter fjolårets negativa resultat.

VM-ansökan eller inte?

Vid styrelsemötet behandlades även frågan om en eventuell svensk VM ansökan. En eventuell VM-kampanj är finansierad, vilket är positivt. En framtida VM-budget pekar på ett bra ekonomiskt överskott, men som ett ideellt idrottsförbund måste vi se på vad som är säkra intäkter och ”säkra” utgifter och då finns en (teoretisk?) risk för ett underskott, vilket är ett problem. Mot denna bakgrund var vi i styrelsen inte beredd att besluta om att ansöka om ett VM till Sverige, utan ärendet bordlades. Frågan kommer att fortsatt beredas genom diskussioner mellan SSSF, Östersunds kommun/Region Jämtland och näringslivet i Jämtland. Beslut kommer att tas i början av november.

Nu ser vi fram emot säsongsöppningarna för SWE-Cupen i Piteå, IBU-Cupen i Idre och Världscupen i Östersund.

Till alla aktiva och ledare, ett stort lycka till inför säsongen för det är ni som är ”kärnan” i svenskt skidskytte!

/Olle

 

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info