Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande 25 maj

25 MAJ 2011 22:31
Ordförande Olle Dahlin har ordet och skriver med jämna mellanrum om vad som är på gång inom den idrott där intresset växer snabbast hos Svenska folket.
  • Skapad: 25 MAJ 2011 22:31

 

(2011-05-21)

Verksamhetsåret 2011/12 började 1 maj och landslagstrupperna har nominerats med 9 damer och 9 herrar. Som alla säkert känner till får vi en förändring på damtränarsidan, då Wolfgang valt att flytta österut. I nuläget går Johan Hagström in och tar hand om damträningen.

Damerna har avverkat sitt första träningsläger (Mallorca) och herrarna är i nuläget på samma plats. Lägerverksamheten fortsätter med läger i Sverige i mitten på juni.

Årsmötet med konvent och 25 årsjubileum från grundandet (= antagande av stadgar) av Svenska Skidskytteförbundet, samt Rullskidskytte-SM kommer att hållas i Boden 19-21 augusti. Inbjudan kommer inom kort.

Fortsatt satsning på landslag och fokus på föreningsutveckling
Verksamhetsårets första styrelsemöte hölls i Stockholm lördag 21 maj. Största frågorna på dagordningen var verksamhetsplanen för kommande år inklusive budgeten och organisationsfrågor.

När det gäller organisation kommer vi att se på hur vi kan effektivisera vår organisation för att bli kostnadseffektivare. Vår omsättning har tiofaldigats under 2000-talet och vi måste stanna till när det gäller kostnadsökningarna. Ett område som vi måste förbättra lönsamheten på är våra arrangemang och då främst världscupen i Östersund.

När det gäller satsningar kommer det överlägset största området liksom tidigare att vara våra landslag, dessutom en fortsatt satsning inom föreningsverksamhet med föreningsutveckling och nationell tävlingsverksamhet.

Övriga frågor på agendan var verksamhetsberättelsen och bokslutet för föregående verksamhetsår.

Tävlingsprogrammet för 2011/12 fastlades formellt, vilket nu finns utlagt på hemsidan.

Styrelsen kommer att ha ett extra styrelsemöte (via telefon) den 28 juni för att ytterligare diskutera budgetfrågor.

 

Kommande helg (27-29 maj) är det Riksidrottsmöte i Uppsala, där bland annat fördelningsprinciper för statens pengar till idrotten ska diskuteras och beslutas.

Om vi inte syns eller hörs innan Skidskyttekonventet och vårt 25 års jubileum så önskar jag er en riktigt
bra sommar!

Olle

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info