Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande 27 mars

27 MAR 2011 17:50
Svenska skidskytteförbundets ordförande Olle Dahlin skriver med jämna mellanrum om vad som är på gång inom den idrott där intresset växer snabbast hos Svenska folket.
  • Skapad: 27 MAR 2011 17:50

(2011-03-27)

Hejsan skidskyttevänner!

Säsongsfinalen för året ägde rum i samband med ett väl genomfört skidskytte-SM för ungdomar och seniorer i Östersund 24-26 mars. Vid SM-middagen utdelades även priser för årets SWE-Cup och utmärkelser som årets förening (Finnskoga IF), årets ledare (Tomas Öberg), årets skidskytt (Helena Ekholm) och årets nykomling (Anna-Carin Strömstedt-Olsson).

Internationellt har Sverige haft bra framgångar med 17 pallplatser i världscupen och 2 medaljer på VM genom Helena Ekholm och en IBU-Cup seger genom Elisabeth Högberg, dessutom vann svenska damlaget stafetten på militära VM.

I samband med SM-tävlingarna genomfördes ett kortare styrelsemöte med fokus på kommittébemanning, föreningsutveckling och marknad/sponsring.

Kommittéerna har nu bemannats och namnen presenteras på annan plats på hemsidan, sammansättningen kommer att omprövas inför varje nytt verksamhetsår. Kommittéerna ska vara ”starkt rådgivande” till styrelsens arbete. Exempelvis kommer tävlingsprogram och regeländringar att beredas i dessa kommittéer för ett mer formellt beslut i styrelsen. En bred representation från föreningarna finns i föreningsutvecklingskommittén resp. tävlingskommittén inklusive regelutskottet. I dessa kommittéer är avsikten att få in skidskyttesveriges kunnande och idéer samt att besluten ska bli väl förankrade.

Föreningsutvecklingen tar små steg i rätt riktning.
Styrelsen fick även en lägesrapport från Erika Alvelind över ”föreningsutveckling” som är ett prioriterat område inom förbundet. Vi har en ny förening, Hälsingebiathlon som sökt medlemskap i förbundet, men många fler är på gång vilket är mycket glädjande. Vi har även börjat följa en rad nyckeltal, såsom redovisade LOK-stöd i föreningarna. Inom detta område känns det som att vi ligger efter många förbund, vilket gör att vi framstår som ett mycket mindre förbund än vi i själva verket är, detta påverkar även starkt den ekonomiska support som förbundet får från Riksidrottsförbundet i form av basbidrag och pengar från Idrottslyftet. I dagsläget är det enbart 17 skidskytteföreningar som redovisar aktiviteter! Här vill jag verkligen vädja till er om att vi hjälps åt och blir bättre.

Sponsringsläget redovisades av Håkan Blidberg. Vi har haft en bra utveckling av sponsorintäkterna de senaste åren och om pågående diskussioner faller på plats kommer denna utveckling att fortsätta. Vissa avtal håller på att omförhandlas/förlängas och diskussioner med nya potentiella sponsorer pågår.

Styrelsen kommer att ha ett 2-dagars styrelsemöte 9-10 april för att tillsammans med våra anställda ta fram en verksamhetsplan inklusive budget för nästa verksamhetsår, som är det andra på innevarande 4-årsplan.

Ha en skön vår!

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info