Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande 4 juli

04 JUL 2011 14:21
Svenska skidskytteförbundets ordförande Olle Dahlin skriver med jämna mellanrum om vad som är på gång inom den idrott där intresset växer snabbast hos Svenska folket.
  • Skapad: 04 JUL 2011 14:21

(2011-07-04)

Hejsan skidskyttevänner!

Så här mitt i sommaren då många har tankarna på sommar, sol och ledighet kommer här några rader om vad som händer inom skidskytterörelsen.

Den 28 juni hade vi styrelsemötet och vi antog då verksamhetsplanen och budgeten för verksamhetsåret 2011/12. Båda kommer att föreläggas på årsmötet i augusti och arbetet med handlingsplaner för verksamhetsplanens mål håller på att slutföras.

 

Vår budget för kommande verksamhetsår bygger på säkra intäkter och har en omfattning som är i nivå med förra verksamhetsåret. Det känns bra att understryka att vi även fortsättningsvis har en satsning inom föreningsverksamheten. Mer om det senare.

Kansliorganisationen kommer under året att effektiviseras, När alla förändringar är klara kommer vi att presentera det på vår hemsida. Där hittar ni föresten alltid en rad nyheter så ta för vana att gå in någon gång i veckan för att uppdatera er.

Men sammanfattningsvis känns det mycket positivt att styrelsen kunnat anta en balanserad budget så tidigt i verksamhetsåret. Noterbart är även, vilket också uppmärksammats i en artikel i Svenska Dagbladet, att förbundet är ett av fem svenska specialidrottsförbund som har en självfinansiering på över 80 %!

När jag ändå pratar ekonomi så kan jag när bokslutet för föregående verksamhetsår nu är fastlagt kommentera att resultatet är sämre än budget. Mycket på grund av ett sämre ekonomiskt resultat för världscupen i Östersund vilket till stor del förorsakades av vattenproblem och stark kyla.

 

Motioner inför årsmötet

På styrelsemötet den 28 juni behandlades även några motioner.

Bland annat ett förslag från regelutskottet för ändrad beräkningsgrund för föreningarnas tilläggsröster, där även internationella resultat ska ingå.

Styrelsen har tidigare behandlat ett förslag om att antal styrelseledamöter ska vara 4-6 st. istället för 6 st. som det för närvarande står i stadgarna . Härigenom fås en större flexibilitet, samt en möjlighet till kostnadsreduktion.

Redovisad föreningsverksamhet = mer satsning på idrott och föreningsverksamhet
Jag vill återigen lyfta vikten av att redovisa er verksamhet ute i föreningarna.

2012 års SF-bidrag från RF kommer att till största delen baseras på den rapportering som görs i IdrottOnline; antal föreningar, antal medlemmar, aktiva medlemmar (=utövare, aktivitets- och organisationsledare samt funktionärer som deltagit minst en gång per år i någon form av föreningens aktiviteter), LOK-stöd och all annan utbildning. Obs! Nya definitioner. Ansökanför 2012 kommer att sammanställas under september. Här kan ni alla bidra till att förbundets ekonomi utvecklas och att förbundet kan satsa ändå mer på ”idrott” och ”föreningsverksamhet”.

Till sist…

Rekrytering av tränaresurs till landslaget pågår, vilket beskrivs i separat artikel på hemsidan men kort sagt så kommer intervjuer genomföras under vecka 27.

Marknadssidan arbetar intensivt med att slutföra sponsringsupplägget för kommande säsong.

Förstudien för en eventuell VM-kampanj går in i ett slutskede och kommer att presenteras under augusti.

Förberedelser pågår för såväl IBU-Cupstarten i Idre sista helgen i november och Världscupstarten i Östersund första helgen i december.

 

Ha nu en fortsatt bra, varm, och skön sommar där ni får ladda batterierna på bästa sätt så vi ses på skidskyttekonventet i Boden!

Olle

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info