Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande 9 juni

11 JUN 2012 22:55
100 års-jubileum och styrelsemöte under intensiv helg.
  • Skapad: 11 JUN 2012 22:55

Olle_Dahlin  

Svenska skidskytteförbundets ordförande skriver med jämna mellanrum om vad som är på gång inom den idrott där intresset växer snabbast hos Svenska folket.

 

(2012-06-09)

Samma helg, 9-10 juni som det firades 100-års jubileum för Stockholmsolympiaden höll Svenska Skidskytteförbundet både styrelsemöte och VM-kampanjmöte i Stockholm.

Ett jubileumsarrangemang hölls på Stadion, lördag 9 juni samma datum som Stockholmsolympiaden invigdes. Som öppningsceremoni kom kungen och drottningen i en fyrspannsvagn och därefter tågade svenska olympier genom tiderna in. Ca hälften (drygt 700) av alla levande svenska olympier närvarade. Här kunde vi se ett antal skidskyttar, såsom Helena Ekholm, David Ekholm, Tord Wiksten och Ronnie Adolfsson.

Dessutom tågade drygt 500 ungdomar från Youth Olympic Camp på Bosön in, med ett antal av svenskt skidskyttes framtidslöften. Sammantaget ett mycket festligt arrangemang.

Ökat eget kapital

Under lördagens styrelsemöte behandlades såväl årsbokslutet för föregående verksamhetsår som den slutliga budgeten för verksamhetsåret 2012/13. Fjolårets resultat blev i nivå med budget och vi kan därigenom öka vårt ”Eget Kapital” i förbundet, vilket är mycket välbehövligt.

När det gäller årets budget fastlades den i nivå med de säkrade intäkter vi har och med ett överskott som ska generera ett ”Eget Kapital” i nivå med det vi har som mål i 4-årsplanen. Det känns mycket bra att vi har en ekonomi i balans och att vi kan fastlägga en budget baserad på säkra intäkter. Framtidssatsningar görs både genom ökade resurser för föreningsutveckling och en bred satsning på utvecklings- och juniorlag. Samtidigt görs en mer fokuserad A-lagssatsning mot OS i Sochi.

Den slutliga verksamhetsplanen för 2012/13 som ska presenteras för årsmötet fastlades och verksamhetsberättelsen för föregående år godkändes för slutförande av generalsekreteraren.

Konventet 2012

Arbetet med kommittéernas uppdrag slutfördes och kommer att läggas ut på hemsidan och arbetssättet med kommittéer kommer ytterligare att utvecklas under året. Tävlingsprogrammet beslutades enligt förslaget från tävlingskommittén, en kommitté som för övrigt fungerar utmärkt. Programmet för konventet i samband med årsmötet fastlades också. ”Föreningsutveckling” kommer att vara konventets huvudtema. Även Distriktens roll och distriksindelning kommer att vara en programpunkt och inte minst hur kan Distrikten bidra till att vi blir dubbelt så många skidskyttar under innevarande 4-årsperiod?

 

VM- kampanjen går nu in i ett intensivt skede inför omröstningen vid kongressen i Italien 2 september. Vår motkandidat för VM 2017 är Hochfilzen i Österrike.

Ha en trevlig sommar!

Olle

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info