Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande har ordet!

30 JAN 2012 20:31
Svenska skidskytteförbundets ordförande Olle Dahlin med några rader från det senaste styrelsemötet och vad det snackas om nu inom skidskyttesverige.
  • Skapad: 30 JAN 2012 20:31

Hallå där skidskyttevänner!

 

Säsongen har börjat positivt för svenskt skidskytte med 10 pallplatser på världscupen hittills, där Sverige fått en ny världsstjärna genom Fredrik Lindström. Likaså har den nationella verksamheten startat upp med en väl genomförd SWE-Cup i Lima efter det att Piteås tävling senarelagts pga snöbrist.

I samband med ett väl genomfört Total SM i Östersund i helgen hölls styrelsemöte i förbundet. Huvudpunkterna på styrelsemötet var ekonomiuppföljning och kommittéernas uppdrag.

En utförlig ekonomisk uppföljning gjordes för förbundet och BEAB som visade att vi ligger i fas med budget inom bägge verksamheterna. Oroande är den minskade support vi får till elitverksamheten genom RF:s elitstöd respektive SOK.

När det gäller våra kommittéer ligger aktiviteten på mycket olika nivå. Som ett led i att utveckla kommittéverksamheten håller kommittéernas uppdrag på att definieras i samspel med respektive kommitté. Den övergripande inriktningen på kommittéverksamheten är att den ska vara ett hjälpmedel inom respektive ansvarsområde för att ta fram verksamhetsplaner och nå uppsatta mål samtidigt som en förankringseffekt i rörelsen fås.

En lägesrapport i arbetet med översyn av distriktsindelningen gavs och inom ramen för föreningsutvecklingskommittén kommer en träff med distrikten att hållas, preliminärt i samband med SM.

Glädjande är att ett antal nya klubbar blivit medlemmar i förbundet eller är på väg att söka medlemskap i förbundet. Målsättningen är att alla nya klubbar ska presenteras med en egen artikel på hemsidan. I anslutning till styrelsemötet hölls även en work-shop om hur vi ytterligare kan stödja arbetet med att vi ska bli dubbelt så många skidskyttar under innevarande 4-årsperiod.

Lägesrapport för VM-kampanjen presenterades, där Sveriges kandidatur för VM 2017 offentliggjordes i samband med världscupen i Östersund och ett personligt informationsbrev har gått ut till alla ordförande i de nationella skidskytteförbunden strax före jul. Ett uppföljningsbrev kommer under februari och under VM i Ruhpolding kommer Swedish House att vara en del av kampanjen.

Arbetet med nästa verksamhetsårs budget och verksamhetsplaner kommer att påbörjas vid nästa styrelsemöte i samband med SM i Sollefteå då en preliminär intäktsbudget ska vara framtagen. Budgetarbetet för verksamhetsområdet ”Idrott” för nästa två verksamhetsår är påbörjat. Vid styrelsemöte i slutet av april är målsättningen att anta budget och verksamhetsplaner för nästkommande verksamhetsår.


Skidskyttehälsningar

Olle

 

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info