Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande har ordet

23 APR 2012 18:43
Rapport från helgens strategimöte i Svenska skidskytteförbundet
  • Skapad: 23 APR 2012 18:43

Olle_Dahlin  

Svenska skidskytteförbundets ordförande skriver med jämna mellanrum om vad som är på gång inom den idrott där intresset växer snabbast hos Svenska folket.

 

(2012-04-22)

Rapport från helgens strategimöte i Svenska skidskytteförbundet

Styrelsen och förbundets anställda träffades helgen 21-22 april i Östersund för att arbeta fram Verksamhetsplan för 2012/13. Verksamhetsåret är det tredje inom nuvarande 4-årsplan som sträcker sig fram till 2014.

Målen som sattes för kommande verksamhetsår ligger i fas med den antagna 4-årsplanen. Strukturen är samma som tidigare med tre verksamhetsområden, Idrott, Föreningsverksamhet och Tävlingsarrangemang (internationella), samt Övergripande, med delområdena Ekonomi, Information & Media, Internationellt arbete och Marknad.

Budget för de olika områdena presenterades och sammanfattades i en totalbudget, för såväl Svenska Skidskytteförbundet (SSSF) som Biathlon Events i Sverige AB (BEAB).
Vi kommer att ha en budget som genererar en fortsatt ökning av det Egna Kapitalet enl. 4-årsplanen. Såväl verksamhetsplanen med tillhörande handlingsplaner, liksom budgeten kommer i detalj att färdigställas av Generalsekreteraren enligt de beslut som togs vid mötet.

Måluppföljning för innevarande verksamhetsår kommer att summeras i Verksamhetsberättelsen för 2011/12 som ska vara klar till styrelsemötet 2 juni i Stockholm. Prognosen för det ekonomiska resultatet pekar på ett resultat i nivå med budget, vilket innebär en betydande ökning av det Egna Kapitalet. En annan glädjande siffra är att sex nya klubbar bildats under verksamhetsåret. När det gäller ökning av antalet aktiva skidskyttar håller det exakta antalet på att tas fram, men allt tyder på en mycket positiv utveckling.

Andra frågor som behandlades vid mötet var de olika kommittéernas uppdrag, vilket kommer att slutbehandlas vid nästa styrelsemöte. En översyn av kommittéernas sammansättning gjordes och ett antal nya ledamöter valdes in. Ett prioriterat mål för nästa år är att fortsatt utveckla kommittéarbetet, som är en viktig del av förbundets arbetssätt. Eftersom vi får mer och mer frågor runt skjutbanor och arenor beslutades att under tävlingskommittén bilda ett ”Anläggningsutskott”.

Ett annat mål som tydliggjordes är ökat fokus på nationell verksamhet på förbundets hemsida, såsom nationella tävlingar, nya klubbar och presentation av kommittéer och distrikt.

Vid mötet togs även beslut på regeländringar föreslagna av regelutskottet och tävlingsprogram i rullskidskytte för sommaren. Rullskidskytte-SM, konvent och årsmöte kommer att hållas helgen 17-19 augusti i Sollefteå och helgen 30 juni-1 juli kommer en rullskidskyttetävling att arrangeras i Mora.

Vinterns tävlingsprogram kommer att fastläggas vid nästa styrelsemöte då ett komplett förslag från tävlingskommittén finns.

 

Hälsningar

Olle

 

Skribent: Patrik Jemteborn

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info