Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande har ordet

04 APR 2012 08:42
Läs om skidskyttefest i Ruhpolding och Sollefteå, nya föreningar och vem som blev årets skidskytt.
  • Skapad: 04 APR 2012 08:42

Olle_Dahlin  
   

Hallå där skidskyttevänner! 

Tävlingssäsongen 2011/12 är nästan till ända. Skidskytte-VM i Ruhpolding blev en propagandafest för skidskytte, utsålt varje dag med ca 28 000 åskådare. För Sverige blev det, det framgångsrikaste VM någonsin med 5 individuella medaljer genom Carl-Johan (2 st), Helena, Björn och Fredrik.

SM arrangerades i Sollefteå och blev en nationell skidskyttepropaganda med många deltagare och med svenska mått mätt, stor publik. Glädjande var att vi ser en ökad bredd i juniorklasserna, vilket bådar gott för framtiden. Helena avslutade sin skidskyttekarriär med tre guld!

 

Budget i balans och nya föreningar är välkomna inslag

I samband med SM hade också SSSF styrelsemöte. Den ekonomiska prognosen för innevarande verksamhetsår ligger i nivå med budget. Ett utkast till intäktsbudget för kommande verksamhetsår presenterades och visar på att vi redan nu har säkra intäkter motsvarande årets nivå. Kostnadsbudget för de olika verksamhetsområdena Idrott, Föreningsverksamhet och Arrangemang, liksom för den övergripande verksamheten håller på att tas fram med riktlinjerna att totalen ska vara i nivå med årets nivå.

Verksamhetsplanen 2012/13 kommer att arbetas fram tillsammans med förbundets anställda och input från kommittéerna vid styrelsemöte 21-22 april i Östersund. Vid detta möte kommer även kommittéernas uppdrag att förtydligas och kommittébemanningarna att ses över.

Glädjande är att flera nya föreningar tillkommit under verksamhetsåret och att intresset är fortsatt stort för att bilda nya skidskytteföreningar.

Vid styrelsemötet gavs även en lägesrapport för VM-kampanjen där intensivt lobbyarbete pågår och inte minst vid VM i Ruhpolding togs många kontakter. Ett möte i VM-kampanjgrupperingen hölls senare under SM-helgen.Och dom nominerade är...

Vid styrelsemötet togs även beslut om ”ÅRETS”: 

Skidskytt: ”Efter en lång internationell karriär kom i år det verkliga genombrottet med världscupsegrar och dubbla VM-medaljer” – CARL-JOHAN BERGMAN.

Nykomling: ”Har successivt arbetat sig upp bland världens juniorelit, med fina placeringar för att i år få en dubbel fullträff med 2 guld på JVM” – CHARDINE SLOOF.

Förening: ”Traditionsrik förening, nytändning med bred verksamhet och en duktig arrangör, genomförde säsongens första SWE Cup trots att det nästan inte fanns någon snö” – LIMA SKG

Ledare: ”Oj vilken ledare, en av stöttepelarna i svenskt skidskytte genom åren, verkar outtröttlig och genomför just nu ett SM med bravur” – HANS NAUCLÉR.

Hoppas att ni, såväl aktiva som ledare, lyckas få lite ledigt innan det är dags för nästa säsong!

Glad Påsk passar jag också på att önska er alla!

/Olle

 

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info