Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande har ordet

22 OKT 2012 21:03
Styrelsemötet den 19 oktober hade fokus på hur vi blir dubbelt så många och kommittéarbetet
  • Skapad: 22 OKT 2012 21:03

 

I lördags, den 19 oktober, träffaddes nya styrelsen på Friends Arena i Stockholm där vi även fick en guidning ”back stadge”. En imponerande anläggning men det lär bli minst sagt en intensiv vecka fram till invigningen!
Huvudteman för styrelsemötet var annars frågan om ”hur blir vi dubbelt så många aktiva” och utveckling av kommittéarbetet.

Dubbel så många

Till styrelsemötet var Erika Alvevind som jobbar med föreningsutvecklingsfrågor hos förbundet och Stefan Johansson från Medåkers IF (1 mil från Arboga) inbjudna.
Stefan är en eldsjäl som vill få igång skidskyttet i en förening som inte alls haft någon kontakt med skidskytte tidigare. Han redogjorde för de möjligheter och svårigheter en förening stöter på när man startar upp skidskytteverksamhet. Något han poängterade var att det är viktigt att det finns någon med skidskytteerfarenhet att rådfråga, det kan vara en enskild f.d. skidskytt, en fadderförening eller någon från förbundet. Dessutom underlättar det mycket när det finns tillgång till utbildningsmaterial.

Erika gav därefter en lägesrapport över de aktiviteter som pågår inom föreningsutveckling. När det gäller befintliga föreningar är den största utmaningen att rekrytera fler ledare för intresserade ungdomar finns det! Sammantaget är jag övertygad om att vi kommer att bli dubbelt så många aktiva under innevarande 4-årsperiod när jag ser allt som pågår inom föreningsutveckling.

 

Kommittéarbetet prioriterat

Kommittéstrukturen har nu funnits ett par år och kommittéerna har nått olika långt med att utveckla arbetssättet. Kommittéerna ska ”bereda och förankra ärenden och vara starkt rådgivande till styrelsen och tjänstemannaorganisationen”. För att ytterligare förtydliga arbetssättet och uppdraget för de olika kommittéerna sammanställdes under förra verksamhetsåret kommittéernas uppdrag i dialog med respektive kommitté. Kommittéerna för tävling respektive föreningsutveckling är de som kommit längst med att se nyttan med kommittéerna från såväl styrelse, tjänstemannaorganisationen liksom skidskytterörelsen. Styrelsen kommer fortsatt att stötta och följa upp kommittéarbetet så att det utvecklas ytterligare eftersom det är en viktig del i att vi ska nå våra uppsatta mål.

 

Övriga mötesfrågor var lägesrapport ”Idrott”, lägesrapport ”Marknad”, budgetuppföljning, rapport från IBU-kongressen och VM-kampanjen, 25-årsjubiléet för Svenska Skidskytteförbundet, Swedish Biathlon Family (supporterklubb), ansökan svenska internationella evenemang, internationella anläggningslicenser, distriktsindelning, nomineringar Idrottsgalan, lägesrapport WC Östersund och IBU Cup Idre, nationella verksamheten på hemsidan m.m.

 

Styrelsen träffas nästa gång i samband med världscupen i Östersund den 25 november - 2 december.

/Olle

 

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info