Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande om den festliga säsongsstarten!

12 DEC 2011 15:49
Svenska skidskytteförbundets ordförande skriver med jämna mellanrum om vad som är på gång inom den idrott där intresset växer snabbast hos Svenska folket.
  • Skapad: 12 DEC 2011 15:49

 

(2011-12-12)

Hej skidskyttevänner!

Vilken skidskyttefest vi fick i Östersund!
Sverige etablerar sig mer och mer när det gäller att anordna skidskyttearrangemang på världsnivå och som extra krydda på evenemanget fick vi fina svenska framgångar. Tävlingsmässigt fungerar det bra som vanligt, sponsorerna utnyttjade arrangemanget till kundarrangemang vilket innebar utsåld VIP under vardagarna och publiken hittar till stadion i slutet av veckan!
TV4 fick däremot en jobbig start med distanstävlingar som första sändningar, mycket synpunkter kom från svenska folket vilket man tog till sig och sändningarna har förbättrats.

Under världscuptävlingarna presenterades också den svenska kandidaturen för ett skidskytte-VM 2017 i Östersund. Omröstningen kommer att äga rum 1 september vid Internationella Skidskytteförbundets kongress i Italien.

Flytten av IBU Cupen från Idre till Östersund gjordes på ett mycket förtjänstfullt sätt och Sverige fick mycket positiv återkoppling på att arrangemanget kunde genomföras.

I samband med världscupen var det styrelsemöte i Svenska Skidskytteförbundet. Ekonomisk uppföljning är en viktig punkt vid styrelsemötena och vi ligger helt i fas med budgeten.

En inventering av förbundets policys har gjorts och det finns separata för doping och information, i övrigt hänvisas till förbundets värderingar och Riksidrottsförbundets policys.

När det gäller "info o Media" är prioriterade områden att den nationella verksamheten ska ges utrymme på hemsidan, här är det viktigt att arrangören direkt efter respektive tävlingsdag skickar underlag till förbundet. Likaså ska kommittéverksamheten presenteras på hemsidan under innevarande verksamhetsår.

Inom "internationellt" pågår arbetet med att förnya internationella anläggningslicenser för Östersund, Idre och Torsby, samt ny ansökan för Boden. Ansökningarna kommer att skickas till IBU före nyår.

För "marknad" har vi uppnått budget och arbetet med att förnya de avtal som går ut är påbörjat, liksom diskussioner med potentiella sponsorer.


Under verksamhetsområdet "FÖRENINGSVERKSAMHET" har en arrangörshandbok tagits fram som nu finns på hemsidan. Ett antal nya klubbar är på gång att etableras vilket är mycket glädjande. En översyn pågår runt distriktsstrukturen och kontakter har skett med några andra specialidrottsförbund för att lyssna av deras erfarenheter, likaså vill vi få distriktens synpunkter i frågan. Nytt för i år är att skidskyttet är med vid Total-SM, som går sista helgen i januari i Östersund. Däremot är det mer tveksamt att skidskyttet kommer med vid nästa års Total-SM i Falun eftersom skjutbana saknas!

Inom "IDROTT" är vi nu i inledning av säsongen och arbetet fram mot OS 2014 i Sochi är i full gång.

Tredje benet i verksamheten är "ARRANGEMANG". VM-kampanjens organisation och ekonomi diskuterades. Patrik Jemteborn utsågs redan vid förra styrelsemötet till kampanjledare och en separat styrgrupp för kampanjen arbetar sedan tidigare.

Kommittéarbetet kommer igång mer och mer, vilket är mycket positivt och är en viktig förutsättning för att vi ska kunna ta nästa steg i utvecklingen av svenskt skidskytte.

Med förhoppning om en god Jul och Gott Nytt år!

Olle

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info