Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande önskar God Jul!

23 DEC 2013 10:04
The 2022 Winter Olympics to the city of ….. Stockholm!
  • Skapad: 23 DEC 2013 10:04


Jubileumsåret för Svenska Skidskytteförbundet 25 år går mot sitt slut, samtidigt som avstampet sker till nästa 25 år! Jubiléet har uppmärksammats på en rad olika sätt under året med den stora finalen i Östersund i början av oktober, där stora delar av skidskytterörelsen och våra samarbetspartners samlades för att fira.

 

I samband med denna delades Hederstecken ut till ett antal förtjänta medarbetare inom svenskt skidskytte liksom att svenskt skidskyttes ”Hall of Fame” etablerades. Östersunds skidskyttestadion utnämndes också till svenskt skidskyttes Nationalarena.


Vi har även hunnit med att arrangera säsongsöppningarna för IBU- och World Cup i Idre respektive Östersund. Tyvärr blåste de avslutande tävlingarna bort och vid den kommande världscupen i Ruhpolding ska det beslutas om när och hur dessa tävlingar ska genomföras. Förberedelserna för OS i Sochi pågår och de sista uttagningarna till OS-truppen kommer SOK att göra i mitten av januari, så än
finns chansen att vi åtminstone får med ett mix-lag.

 

Apropå OS så jobbas det aktivt med en eventuell svensk OS-ansökan för ”Stockholm 2022”. Nästa kritiska hållpunkt är 14 mars 2014, då SOK senast måste lämna in formell ansökan till IOK, inklusive bekräftelse från Stockholms stad att staden stöder ansökan. Men vem kan stå emot en svensk idrottsrörelse med 3 miljoner medlemmar, som uttalat sig positivt för en svensk OS-ansökan?

Tänk när IOKs ordförande Tomas Bach 31 juli 2015 vid IOC:s session i Kuala Lumpur, Malaysia säger:
”The international Olympic Committee has the honor of announcing the 2022 Winter Olympics to the city of  …. Stockholm”, vilken injektion i svensk idrott samt alla andra positiva effekter för Sverige!


När det gäller vår nationella verksamhet får vi verkligen hoppas att vi får snö så att till att börja med SWE-cupen kan genomföras i Lima under trettonhelgen.


Regionmöte kommer att hållas med de nybildade regionerna. Det finns praktiska frågor att klara ut liksom att vi får en samsyn över hur regionarbetet ska bedrivas. Mycket positivt är alla de nya skidskytteföreningar som vi löpande får in i skidskyttefamiljen.

Nomineringar från skidskytterörelsen till Hederstecken att delas ut i samband med SM i Östersund pågår.


Styrelsen hade sedvanligt styrelsemöte i samband med världscupen i Östersund och kommer att ha nästa möte i Stockholm 1 februari, men även en telefonavstämning under januari. Så här års är det ekonomiuppföljning i förhållande till budget som står högst upp på dagordningen. Ett annat viktigt område är fortsatt utveckling av kommittéarbetet. Även förberedelser för höstens IBU Congress pågår, med bland annat svensk VM-ansökan för 2019.


God Jul och Gott Nytt År!

/// Olle

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info