Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande om senaste nytt i förbundet

14 DEC 2010 13:56
Kall världscupstart fick varma ord och präglades av kreativa möten
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 09:39

Hej skidskyttevänner

 

Vi har då avverkat en kall världscupstart i Östersund, som genomfördes på ett utmärkt sätt. Utlåtandet från internationella skidskytteförbundets Technical Director (TD) Norbert Baier var:

'"From my side it was the best start ever here in oestersund. Congratulation to the OC and all the volounteers."

TD-rapporten i övrigt var också mycket positiv och även vårt landslag har börjat säsongen på ett lovande sätt där vi ser att det finns potential i våra åkare.

 

Kommitéer och Advisory Board
I samband med världscuptävlingarna i Östersund hölls också ett styrelsemöte där fortsatt fokus var på att utveckla arbetssättet inom förbundet. I den kommittéstruktur som beslutades vid förra styrelsemötet ska ansvarig tjänsteman vara ordförande och en styrelseledamot ingå. Dessutom kommer fler kommittéledamöter att nomineras av föreningar och distrikt inför styrelsemötet 29 januari då beslut tas om den slutgiltiga kommittébemanningen.

 

Vid förra styrelsemötet valdes Björn Eriksson till ordförande för Advisory Board, som nu utökades med Magdalena Forsberg och tidigare ordförande i Biathlon Events AB, Franz Bergstrand.

Vid kommande styrelsemöte 29 januari kommer respektive styrelseledamot att rapportera hur aktiviteterna ser ut i respektive distriktsförbund.
Här känns det också rätt att poängtera att en inventering av vilka skidskytteanläggningar som finns i Sverige pågår, liksom vilka som har potential till och är intresserade av internationell licens. Östersund, Idre och Torsby har licenser till och med januari 2013. Avsikten är att under 2011 besluta vilka anläggningar som Sverige avser att söka internationella licenser för.

 

 

Stabil budget och högfrekventa mötesdagar

Det ekonomiska läget är fortsatt stabilt i förbundet och en planenlig ökning av det egna kapitalet ser ut att kunna genomföras.

Styrelsen tog därför beslut om att utöka budgeten för 'Idrott' så att en trupp kan åka till Universiaden i Turkiet.

Styrelsen fick även en presentation av Rolf Carlssons studie 'Från stav till stav' som ur ett forskningsperspektiv (GIH) studerat 'Hur kan framgångarna inom svenskt skidskytte förklaras'


Efter styrelsemötet hölls ett möte med Östersunds kommun, Länsstyrelsen i Jämtland och delar av näringslivet i Jämtland Härjedalen angående uppstart av 'Förstudie VM-ansökan' vilket alla såg mycket positivt på. De slutliga formuleringarna om upplägget, samt finansieringen ser ut att kunna bli klart innan jul.

 

Ja som ni märker så genomfördes en rad möten under världscuptävlingarna i Östersund såsom möten med IBU-representanter, Nordic Meeting, medverkan i Evenemangsforum, träff med norska förbundet, samverkan med sponsorer, möten med ett antal beslutsfattare och många informella diskussioner.

 

Svenska cupen drar i gång på allvar
Ser nu fram emot starten av svenska cupen i Piteå med efterföljande tävlingar i Torsby och Dala-Järna i januari. I samband med dessa tävlingar kommer också luftgevärsvagnen - en portabel anläggning för luftgevärsskidskytte, vilket är ett samarbetsprojekt med vår sponsor Sveaskog och förbundet att vara på plats. Satsningen är ett led i att underlätta och öka nyrekryteringen till skidskyttet.

 

Givetvis kommer vi att vara bänkade framför TV:n och heja på vårt A-lag i världscupen närmast nu från Pokljukka i Sloveninen.

 

Jag vill också passa på att lyckönska alla föreningar och distrikt i arbetet med att fördubbla antalet skidskyttar. Kan förbundet hjälpa till med något så hoppas jag att ni vet att det bara är att höra av sig!

 

God Jul & Gott Nytt År!

Olle Dahlin

ordf. Svenska Skidskytteförbundet

Skribent: Patrik Jemteborn

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info