Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet (jan 2011)

31 JAN 2011 09:35
Händelserikt 2011 med bland annat 25-års jubileum
  • Skapad: 31 JAN 2011 09:35

(2011-01-30)
 Hej skidskyttevänner

 

Våra aktiva har varit i full gång både nationellt och internationellt. Landslagsåkarna fortsätter att prestera och konkurrensen hårdnar på hemmafronten, precis som det ska vara. Intresset för skidskytte ökar och flera nya klubbar är på väg att etableras. Den största utmaningen är i nuläget att få fart på ett antal ’slumrande’ distrikt.

Lördag 29 januari var det styrelsemöte i förbundet. Viktiga frågor som behandlades var kommittébemanning och återrapportering av aktiviteter i distrikten. Vad avser bemanning av kommittéerna har styrelsen behandlat de inkomna förslagen och en återkoppling kommer att ske och när respektive kommittéledamot bekräftat sitt intresse kommer hela kommittéstrukturen att läggas ut på hemsidan.

När det gäller aktiviteten i distrikten är det högst varierande och här måste vi sannolikt se över distriktsstrukturen så att det finns en ’kritisk massa’ av föreningar inom varje distrikt. Vi har även börjat följa upp hur redovisning av LOK-stöd m.m. ser ut inom svenskt skidskytte. Vad vi ser i nuläget kan svenskt skidskytte utnyttja de möjligheter som finns till ekonomiskt stöd mycket mer. Värt att påpeka är att detta i sig utgör en viktig del i den bas som ligger till grund för beräkningen av hur mycket stöd som förbundet får från RF. Jag vill redan nu vädja till alla föreningar att aktivera er i denna fråga.Ett händelserikt 2011 redan nu

Roligt att konstatera så här i årets inledning är att det kommer att hända en hel del.
En är att vi fyller 25 år i år som förbund. Planeringen för förbundets 25-årsjubileum och skidskyttekonvent 26-28 augusti har påbörjats så skriv in datumen redan nu i kalendern.

Förnyelse av internationella licenser för svenska anläggningar (Östersund A-licens och Torsby och Idre B-licens) och eventuellt nya, liksom ansökning av internationella tävlingar diskuterades. Vidare så pågår
inventering av alla svenska skidskytteanläggningar och kommer att läggas ut på hemsidan så att skidskytteintresserade ser vart de lokalt kan vända sig.

Förbundets ekonomi är fortsatt stabil och planerad verksamhet för innevarande verksamhetsår kommer att fullföljas.
Budgetarbetet för säsongen 2011/12 påbörjades med att budgetförutsättningar beslutades och GS kommer att tillsammans med sin personal påbörja budgetarbetet för att till styrelsemötet 9-10 april ta fram ett budgetförslag. Likaså ska utkast till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår tas fram till detta möte. I arbetet med verksamhetsplanerna ska även kommittéerna engageras. Vill även påminna om att i den antagna 4-årsplan ska även distrikten ta fram verksamhetsplaner.

 

Styrelsen kommer även ha ett kortare möte i samband med SM i Östersund, lördag fm 26/3.

Olle Dahlin

Ordf. Svenska Skidskytteförbundet

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info