Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet (nov 2010)

03 NOV 2010 22:52
Olle Dahlin skriver om det viktigaste från det senaste styrelsemötet.
  • Skapad: 03 NOV 2010 22:52

(2010-11-03)

Hej Skidskyttevänner!

Jag vill börja med att tacka skidskyttesverige för förtroendet jag fått att leda förbundet.  Det värmer verkligen och jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att vår sport ska fortsätta utvecklas och inspirera och roa andra.
För att lyckas med det önskar jag en öppen och konstruktiv dialog om  hur vi tillsammans ska föra svenskt skidskytte framåt!  På skidskytte.se och under min egen sida  kommer jag att löpande informera er om vad som är på gång under  ’Ordförande har ordet’. Stort som smått men det som känns angeläget att föra ut i rörelsen.

 
Ordförandeklubban
Jag har precis avslutat mitt första styrelsemötet som ordförande efter det konstituerande mötet i samband med årsmötet.
Mötet hölls 30-31 oktober i Stockholm och fokus låg på framtida arbetssätt och måluppföljning av verksamhetsplanen för innevarande verksamhetsår.
Viktigaste frågan som behandlades var Svenska skidskytteförbundets organisation och arbetssätt och därför beslutade styrelsen att bilda kommittéer för:
• Föreningsutveckling
• Regler- och tävling
• Idrott
• Arrangemang (internationella)
• Marknad
• Info o. media
• Internationellt

Dessutom bildas ett Advisory Board som ska rapportera till styrelsens ordförande och som består av personer som med sin specifika kompetens och kontaktnät kan bidra till skidskyttets utveckling.

Jag var i min inledning inne på att kommunikation är en framgångsfaktor för oss. Därför utsågs också styrelsens ledamöter till kontaktpersoner för våra olika distrikt inom förbundet.

En annan nyhet under avdelningen förändringar är att vårt årliga Forum och Ting kommer att slås samman till ett ’konvent’ i samband med årsmötet i slutet av augusti. Mer om det senare.

Efter att ha gått igenom verksamhetsplanen 2010/11 som följdes upp område för område kan styrelsen konstatera att vi ligger bra i fas mot de mål som satts upp för året.


VM igen?
Som ni säkert hört så har det pratats om att Sverige ska eller borde söka ett nytt VM. Visst låter det lockande men det är en stort maskineri som i så fall ska börja rulla. För att bli klokare i frågan så beslutade styrelsen att en förstudie ska utföras för en VM-ansökan.


Ekonomi
 Vid budgetuppföljningen kunde vi konstatera  att förbundet följer beslutad budget och vi har en ekonomi i balans.  Årets planerade verksamhet kommer att kunna genomföras enligt plan vilket självklart känns bra.

 

Nästa styrelsemöte hålls i samband med världscupen i Östersund men innan det ska jag och vår generalsekreterare Ingemar Arwidsson representera skidskyttet vid Idrottsforum i Malmö 12-14 november.

Om vi inte ses förr så ses vi garanterat på världscupöppningen i Östersund!

Olle

Skribent: Patrik Jemteborn

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info