Hoppa till sidans innehåll

Påminnelse: Sök Skidskyttegymnaiset senast 1 December

18 NOV 2015 13:00
Passa på du också och gör som de flesta av våra skidskyttestjärnor. Kombinera dina gymnasiestudier med professionell träning vid något av våra RIG eller NIU.


Elitidrott och utbildning handlar om rätten att bedriva en seriös elitidrottssatsning med lika seriösa gymnasie- eller postgymnasiala studier. Konceptet handlar om att bygga en blågul väg från förening och idrottsklass till världsklass.

Kombinationen elitidrott och utbildning är ett viktigt fundament i den svenska idrottsmodellen. Grundtanken är att elitidrottarna ska kunna gå vidare i ett normalt liv i samhället när deras idrottskarriärer är över.

  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 09:38

Riksidrottsgymnasium

Ett Riksidrottsgymnasium, RIG, betyder att det är ett gymnasium med riksintag och att de elever som går där är på en hög idrottslig nivå, nationellt, med målsättning att bli elitidrottare på internationell nivå.

 Riksintag innebär att det finns sökande från hela eller stora delar av landet. Elever ska kunna bo med inackorderingsstöd på orten och ges möjlighet till en individanpassad, flexibel och idrottsanpassad studiegång.

 

Nationell Idrottsutbildning

Syftet med nationell idrottsutbildning, NIU, är att elever ska kombinera elitinriktad idrottstränig med studier på gymnasienivå. Idrottsutbildningen ska ha en tydlig elitidrottskaraktär där målet att uttagna elever på sikt ska kunna nå nationell elit.

 

Ansök till skidskyttegymnasium senast 1 december

 

Ansökningsblankett (samma blankett för RIG och NIU)

Skribent: Ulrika Öberg
E-post: This is a mailto link

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info