Hoppa till sidans innehåll

Känn pulsen med Svenska Skidskytteförbundet


Välkommen till Projektet Rörelseglädje i Skolan!

Vad roligt att just du kikar in här. RF har med start 2018 fått i uppdrag av regeringen att göra en satsning för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsning i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet.

Jobbar du som läser detta inom skolan?
Och är intresserad av att kunna genomföra projektet på din ort, men är osäker på om det i nuläget finns någon skidskytteförening hos dig? Eller har du helt enkelt andra frågor och funderingar om projektet? Kontakta AnnaClara Forss This is a mailto link

Vi vet idag att fysisk aktivitet är bra för barns mående, för resultaten i skolan och för folkhälsan. Samtidigt visar forskningen att barn och unga rör sig för lite och är stillasittande en för stor del av dagen. I dag når bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna den rekommenderade nivån på 60 minuters fysisk aktivitet om dagen.

I uppdraget ingår att RF ska kraftsamla för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse under skoldagen. Satsningen riktar sig till alla barn i årskurs F till 6, men framför allt de som är minst aktiva. Under de här åren skapar barn vanor som har stor inverkan på deras mående och även hälsa senare i livet.

Skidskytteförbundet har blivit beviljat medel i detta projekt och vill naturligtvis främja våra barns hälsa och ge de möjlighet till att utöva vår fantastiska sport. Här nedan hittar du information om hur skolor och föreningar på din ort gör för att ta del av denna möjlighet och delta i projektet.

Vi har skapat Femträffsrundan för att öka rörelseglädjen i skolan och bidra till att få våra unga får använda både kropp och knopp. Man kan göra det enkelt eller lite mer utmanande, men det viktiga är att alla ska kunna delta. Fantasin sätter inga gränser och här nedan kan du läsa lite mer om hur materialet kan användas för att leka skidskytte.

I skidskytte finns det en hel del fysiska egenskaper att träna på. En av dem är precision. Tänk er när skidskyttarna på TV tävlar och har en stor publik som hejar på dem. De är väldigt duktiga på att stänga allt ute och bara fokusera på sin uppgift där och då eftersom de har tränat många timmar på det. Vad innebär ordet precision? Jo, att man koncentrerar sig och är noggrann för att klara av att träffa pricken, fem gånger!

Det är svårare än man kan tro. Kanske något lättare utan hög puls men vad tror ni händer när du lägger till rörelsemoment? Kanske kan du utmana dina vänner i precision i en enkel stafett där det enda momentet är att försöka pricka rätt med bollarna? Kanske ni ska känna på pulsen tillsammans och bygga upp en enkel runda inne i klassrummet eller ute på skolgården? Eller ska ni lägga till stationer som övar upp flera av de fysiska egenskaperna som kan vara bra att ha i skidskytte? Femträffsrundan är enkel att utföra och beroende på vilka förutsättningar man har så kan man göra den i olika former.

Med detta projekt önskar vi se ett samarbete mellan skolor och föreningar runtom i landet och detta är en superchans för skidskytteföreningar att starta upp eller bygga vidare på sin verksamhet. Nya och nystartade föreningar kommer att prioriteras men även befintliga föreningar är givetvis välkomna med en intresseanmälan för att delta i projektet. (Länk finns längst ner på sidan)

Erbjudandet:

Ett startpaket innehållande 2 set med det man behöver för att starta och bedriva skidskytte till ett mycket förmånligt pris av 11 500:-

2 st FX Luftvapen                      

1 st Luftpump manuell

8 st Magasin   

2 st Fallmål

1 burk ammunition

2 st Inskjutningstavlor

100 st papptavlor
 
Hur det ska gå till?
Steg ett för er som förening är att skicka in en intresseanmälan via länken i slutet av denna information. Därefter gör de projektansvariga en bedömning av vilka föreningar som lämpar sig bäst för att delta i projektet och dessa kommer bli inbjudna till en digital uppstartsträff tillsammans med Skidskytteförbundets projektansvariga och övriga deltagande föreningar.
 Alla som beviljas startpaketet kommer få ett kit med bollar och måltavlor för att dela ut till sin medverkande skola så de får ett enkelt sätt att prova på att leka skidskytte på rasterna. Projektet riktar sig till barn och ungdomar i skolålder och målet är i första hand att bidra till ökad rörelseglädje men förhoppningsvis även att öka antalet aktiva i er förening genom ett gott samarbete med skolan.
 
Vad förväntas av föreningarna som deltar i projektet?
 - Regelbunden och kontinuerlig kontakt med regionens projektansvarige (skidskyttekonsulent) och med skolan på din ort som deltar i projektet
 - Anordna ett prova-på-tillfälle hos din förening för skolan
 - Kunna erbjuda skidskytteintresserade barn och ungdomar en träningsplats i föreningen och medlemskap
 - Minst en person från er förening som kan delta vid våra digitala avstämningsträffar

 
Här fyller du i intresseanmälan.

https://forms.office.com/r/xwRbkpDKs9

Uppdaterad: 19 JAN 2022 15:30
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info