Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P Photo

Träningstips


Här kommer vi fylla på med bra och roliga förslag på träningar som passar för både barn och vuxna som vill träna upp sin skid- och skidskytteförmåga. 

Eller som en bra idébrunn att ösa ur för dig som föreningsledare som vill få nya idéer.

Jag är nybörjare:

Denna är perfekt för dig som är ny i skidskytte, både som aktiv eller som föräldrer. Du får massa bra matnyttiga tips och inspiration för att fortsätta träna och tävla.

Övningsbank barmark och skidträning:

Här kan du som ledare läsa på massa idéer för att göra träningen roligare. Urvalet av olika inriktningar är rikt och du kan alltid göra din egen variant på alla lekar. Ett bra material att återkomma till för att få nya idéer för nästa kvällsträning.

Övningsbank skytte:

Här kan du som ledare få bra idéer till dina skyttepass, eller om du vill hitta på egna varianter med dettta material som grund. I slutet finns även en kort beskrivning för felsökningar om skyttet inte stämmer. 

Film om skytte"Stöd till Rem"

På våran Youtube-kanal "Svenskt Skidskytte" kommer vi fortsatt publicera intruktionsfilmer till dig som tränare för att få hjälp med de tekniska bitarna bitarna i barn & ungdsomträning. 

Film om liggande skytte

I denna utbildningsvideo visar tränare Jonas hur man bör tänka kring liggande skytte. 

Skidskyttestudion med fokus på rörlighet

Vår fysio Markus Bystedt går igenom vad som är viktigt med återhämtning under läger och ger tips på övningar för skidåkare. 

Skidskytteskolan

Det här är ett lekfullt häfte till dig som är taggad på att lära dig skidskytte. Här lär du dig grunderna i skytte, antingen luftgevär eller 22 lång. Det är också ett material som är en mycket bra hjälp när man ska ha utbildning med en grupp.

Luftgevär

Att skjuta med luftgevär kräver lite annan kunskap än med ett salongsgevär. Här har vi samlat massor med info och gjort några filmer om det. Vanliga problem, ta isär och bygga ihop, fylla på luft och säkerhet är några grejer vi tar upp i videona. 

Uppdaterad: 08 JUN 2020 13:36 Skribent: Andreas Kårström
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info