Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Söderköping SK bjöd in till en springskyttetävling i mitten på september. Ett av flera springskyttetävlingar som arrangeras i Sverige under hösten.

Söderköping SK bjöd in till en springskyttetävling i mitten på september. Ett av flera springskyttetävlingar som arrangeras i Sverige under hösten.

Många regionsläger runt om i Sverige

Det har varit många aktiviteter runt om i våra skidskytteregioner. Tävlingar, läger och träffar för ungdomar och juniorer i hela Sverige. Här kommer en höststatus från våra olika regioner:

Region Södra Sverige

 

Trollhättan Action Week

Under Trollhättan Action Week var skidskyttet representerad i två aktiviteter. Det var premiär för vår nya eventvagn som användes av under stort jubel på torget i Trollhättan. Här kördes det sprintheat med stakmaskin och lasergevär vilket blev väldigt uppskattat av alla inblandade. På helgen genomfördes även en rullskidskyttetävling som också var premiär för Trollhätteborna. Banan slingrade sig mellan kanaler och kraftstationer vid Göta Älv där Trollhättan SOK satt upp en provisorisk skjutbana. Tävlingen hade ett 60 talet startande.

Breddläger på Gotland

Ett 40 tal skidskyttar från fastlandet tog båten till Gotland för att genomföra ett träningsläger bland raukar och sanddyner. Svaide-Roma SOK mötte upp med sina skidskyttar och tillsammans hade man ett antal träningspass där motion och glädje blandades med utmaningar. Man var med och invigde Svaide-Romas nya skidskyttebana där man även körde en springskyttetävling.

Ett 40 tal skidskyttar från fastlandet tog båten till Gotland för att genomföra ett träningsläger

Ett 40 tal skidskyttar från fastlandet tog båten till Gotland för att genomföra ett träningsläger

Petersburgträffen i Söderköping

Söderköping SK bjöd in till en springskyttetävling i mitten på september och som lockade 80 talet deltagare från främst region syd. Under en blå himmel fick de tävlande springa på en utmanande bana där backen upp till skjutbanan från Göta Kanal fick mjölksyran att bubbla. Många fina skjutresultat gjordes under dagen med hela 7 st gjorde FulltHus och fick duellera om Mega-kexchokladen. Efter springskyttetävlingen genomfördes även en duelltävling där man körde ett antal heat innan man fick fram en vinnare i den stora finalheatet. På kvällen anordnades det kamratmiddag och 3D film innan man fick krypa i säng för att förbereda sig på morgonsdagen rullskidskyttetävling i Norrköping som Kimstad GoiF stod värd för.

Mellansverige

Under en helg i augusti hade region väst barmarksläger på Idre Fjäll. På lägret deltog 18 ungdomar och juniorer samt föräldrar. Regionen anordnade lägret så ungdomarna och juniorerna skulle träna tillsammans och lära känna varandra bättre. Som start på fredag var det cykel för några av lägerdeltagarna. Lördag var det skytte och rullskidor på förmiddagen och på eftermiddagen besteg de Städjan. Lördagskvällen avslutade de med en rolig femkamp. Under söndagen genomfördes ett skytte och rullskidpass.

Södra Norrland

 

Ungdomsläger i Åsarna

För 52 ungdomar och yngre juniorer i Jämtland – Härjedalen genomfördes ett träningsläger i Guldbyn Åsarna under tre dagar. Terrängen kring mytomspunna Åsarna erbjuder stora möjligheter till varierad träning som genomfördes i åldersindelade grupper. För några av de yngre åkarna var det första gången de stod på rullskidor men de antog utmaningen väldigt väl. Även juniorerna som deltog fick rejäla utmaningar på både rullskidor, skidgång och löpning. Juniorer från Skidskyttegymnasiet i Östersund deltog som hjälptränare och delade med sig av sina erfarenheter till alla nivåer av unga skidskyttar. Under hela helgen kördes en gruppkamp i åldersblandade som var full med diverse kluriga utmaningar. Gruppkampen avslutades med en löpskyttestafett och prisutdelning.

I Åsarna var det läger för ungdomar från region Jämtland-Härjedalen

Läger i Västernorrland

Den 3-4 september hade Region Västernorrlands SSF ungdomsläger på Skönviksberget i Sundsvall. Lägret hade 27 anmälda ungdomar från regionens 4 föreningar. Lägret avslutades med sista deltävlingen i Västernorrlands sommarcup (springskytte), vilket var en masstart.

Helgen därefter var det dags för juniorläger på Hallstaberget, Sollefteå med 15 st juniorer. Där hade Fredrik Lindström och Kari Korpela bjudits in som tränare en dag var.

Fredrik Lindström och Kari Korpela var med som tränare på ett ungdomsläger i Sollefteå

Fredrik Lindström och Kari Korpela var med som tränare på ett ungdomsläger i Sollefteå

Norra Norrland

Norra Norrland hade regionsläger 17–18 september på Pagla skidstadion i Boden. Det var skidskytteeleverna på Björknäsgymnasiet som var ledare och stod för upplägget under lägret. Det blev en fullspäckad helg med träning, gemensamma måltider och boende samt en utflykt till badhuset tillsammans. För ungdomarna och juniorerna som var med på lägret blev det ett fint läger med bra träning och möjlighet att träffa kompisar medan för skidskytteeleverna var det en del av deras ledarutbildning som tillhör skidskyttegymnasietsutbildning.

På Pagla skidstadion i Boden var det läger för ungdomar från region Norra Norrland

På Pagla skidstadion i Boden var det läger för ungdomar från region Norra Norrland

Publicerad: 2022-10-02

Senast uppdaterad: 2023-05-02