Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Håkan Blidberg på skidskyttekonferensen

Hela Sveriges skidskyttefamilj är samlad i Uppsala

Den 14-16 oktober genomförs svenska skidskytteförbundets ”skidskyttekonferens” i Uppsala. Totalt är det mer än 100 eldsjälar, tränare och ledare på plats för att lära sig mer om idrotten och hur skidskyttefamiljen kan växa och utvecklas tillsammans.

I Uppsala råder det just nu febril aktivitet när hela skidskyttefamiljen samlas för den första ”skidskyttekonferensen” av sitt slag. På plats på skidskyttekonferensen samlas ledare inom föreningsliv, tränare inom skidskyttegymnasium, vallare på skidskytteförbundet och många fler, alla med samma mål – att utvecklas tillsammans.

Dagen smygstartades med mingel i den nya vallatrailern innan skidskytteförbundets styrelseordförande Sofia Domeij inledde på riktigt. Under inledningen satt Sofia tonen för helgen med ett inspirerande tal om idrottens framväxt under de senaste åren, där det talas om rekord på alla fronter: antal utövare, TV-tittare och internationella framgångar. Ulrika Öberg, nationell chef, fortsatte därefter med en djupgående inblick i den nationella verksamheten.

Målet med helgens skidskyttekonferens är att vidareutbilda Sveriges ledare för att fortsätta att växa och för att utvecklas tillsammans. Därför genomfördes därefter 2 workshops med möjlighet att fördjupa sig inom vallning eller inom kommunikation.

Kent Norell inför fredagens workshop.

Den nya vallatrailern och vallachef Kent Norell var på plats för fredagens workshop.

Kent Norell och Ulrika Öberg bjöd upp till den första workshopen där deltagarna fick diskutera förhållningssätt till flourvalla och ta med sig några konkreta vallningstips. På workshop nummer två, med Håkan Blidberg och Victor Agestam, diskuterades föreningarnas kommunikation, med ett stort fokus på målsättning och målgrupp.

Avslutningsvis bjöd Anna Hedström, aktiv skidskytt från Team Autoexperten, på en inblick i hennes resa från ungdom till en landslagsplats. Ett testamente på att en skidskyttekarriär kan formas på mer än ett sätt.

Under lördagen fortsätter skidskyttekonferensen i Uppsala med fler diskussioner, workshops och inspirerande föreläsningar.

Intressanta diskussioner under fredagens workshop.

Skidskyttekonferensens första dag bjöd in till intressanta diskussioner om vallning och kommunikation.

Publicerad: 2022-10-14

Senast uppdaterad: 2022-10-14

Läs mer: