Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

IBUs ordförande, Olle Dahlin. Foto: Per Danielsson

Internationella Skidskytteförbundet prisas

I en ny rapport har det Internationella Skidskytteförbundet (IBU) fått beröm för sitt arbete med transparens och demokrati – en grundförutsättning för en jämställd och framgångsrik idrott.

IBU hyllades av iTrustSport för sin betydande förbättring och slutade över medelpoängen för de sju internationella vinteridrottsförbunden. IBU fick nära maxpoängen i avsnittet transparens, vilket återspeglar förbundets åtagande att vara så öppen som möjligt. IBU var faktiskt högst rankade förbund inom både Transparens och Demokrati i rapporten. IBU presterade också bra på fler indikatorer för sitt arbete med Medlemsstöd och Riskhanteringsplanering.

- Vi är stolta över att den här rapporten visar att vi är ledande inom Transparens och Demokrati bland de internationella förbunden. Men vi vill göra mer och vi är fast beslutna att genomföra ytterligare reformer för att höja nivån ytterligare, säger IBU:s ordförande, Olle Dahlin.

IBU´s ambitioner att ligga i framkant inom det som kallas Good Governance påverkar medlemsländernas situation:

- Det arbete som IBU gör innebär en stor trygghet för oss på nationell nivå. Det är oerhört tacksamt att arbeta i en organisation som tar på sig ledartröjan och driver utvecklingen framåt, säger Rikard Grip, Generalsekreterare på Svenska Skidskytteförbundet.

AIOWF-rapporten mäter styrning över 50 indikatorer som täcker fem avsnitt: Transparens, Integritet, Demokrati, Utveckling and Kontrollmekanismer med en möjlig summa på 200 poäng. IBUs poäng ökade med 38 poäng jämfört med föregående bedömning. Den genomsnittliga ökningen av AIOWF-medlemmar var 14 poäng.

Publicerad: 2023-01-10

Senast uppdaterad: 2023-01-09