Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Starten på herrarnas JSM-stafett i Boden.

Sveriges blivande skidskyttestjärnor glänste i Boden

Den 13-15 januari genomfördes USM & JSM i skidskytte på Pagla skidstadion i Boden. Tillsammans med skidskytteförbundet och Studio S19 såg Bonnier News Local och Expressen till att skidskyttefans från hela Sverige fick möjlighet att följa de unga skidskyttarnas framgångar hemifrån.

Varje år samlas Sveriges bästa skidskyttar i åldrarna 13-22 för att göra upp om medaljerna på USM och JSM. 2022 var det Mora Biathlon som arrangerade tävlingarna och 2023 var det I 19 IF i Boden som dukade upp för distans, sprint, jaktstart och stafett på Pagla skidstadion. I ett led att stärka dessa nationella tävlingar livesändes USM & JSM via Expressen och Bonnier News Locals 39 lokala titlar.

Ett svenskt mästerskap är på många sätt en av höjdpunkterna under året för en svensk skidskytt, vilket också innebär ett stort intresse hos svenska skidskyttefans. Under årets tävlingar i Boden fick tittare från hela landet följa spännande tävlingar som avslutades med rafflande stafetter där Tullus SG och Mora Biathlon vann juniorernas dam- respektive herrklass.

Nästa gång det är möjligt att följa Sveriges framtida skidskyttestjärnor live från soffan är den 24-26 mars när både juniorer och seniorer ska göra upp på säsongens sista tävlingar i ett soligt Sollefteå.

Expressen och Bonnier News Local sänder live på sina digitala sajter.

Sändningarna produceras av Studio S19.

Publicerad: 2023-01-20

Senast uppdaterad: 2023-01-20