Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Tillsammans för Ukraina

Vinterkylan har slagit klorna i Ukraina och med det ökar befolkningens utmaning att hålla sig varma. Skidskytteförbundet, tillsammans med två strategiska partners, Monitor ERP System och Swedemount skänker därför 2 000 ullunderställ och 2 000 vinterjackor till Ukraina.

- Som företagare känns det bra att vi engagerar oss för att stödja Ukraina i den här svåra tiden, säger Jörgen Persson, ägare av Monitor ERP System. När jag först träffade Roger Westerlund från Swedish Rescuers och hörde honom berätta hur hjälpen till Ukraina verkligen gör nytta så bestämde vi oss direkt för att göra det vi kan.

Skidskytteförbundets klädpartner Swedemount har på rekordtid producerat 2 000 ullunderställ bestående av tröja och byxa i ullmaterial som är stickat och designad i Sverige samt 2 000 vinterjackor. Kläderna levereras med hjälp av organisationen Swedish Rescuers till Ukraina de närmaste dagarna.

- När vi fick frågan från vår huvudpartner Monitor ERP System kring om vi ville bidra med vår kompetens tillsammans med dem och Swedemount till att förverkliga det här projektet så sa vi ja direkt, säger Rikard Grip, Skidskytteförbundets Generalsekreterare. Vi har tidigare hjälpt det Ukrainska Skidskyttelandslaget till kostnadsfri träning och tävling i Idre Fjäll och nu kändes det här som ett bra nästa steg.

Info om Monitor ERP System

Monitor ERP System utvecklar affärssystemet Monitor G5, som är ett komplett affärssystem, optimerat för tillverkning. All försäljning, utbildning och support för affärssystemslösningarna sker i egen regi. Vi har närmare 50 års erfarenhet av tillverkande industri, och är marknadsledande i Sverige men den största tillväxten sker idag internationellt. Vår utveckling av systemet sker i nära samarbete med våra kunder. Därför är Monitor G5 både användarvänligt och kostnadseffektivt. Monitor finns representerade i ett tiotal länder, och har över 5 000 kunder globalt.

Info om Swedemount

Swedemount grundades år 1991 och producerar funktionskläder och ryggsäckar. Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter som hjälper våra kunder att leva ett aktivt liv och att nå sina individuella mål. Våra plagg används idag av både elitidrottare och aktiva fritidsutövare. Kollektionerna består av kläder för årets alla årstider och omfattar både herr, dam och barn.

Swedish Rescuers

Vår organisation har varit aktiv sedan tio år tillbaka, då vi började skicka ambulanser och brandbilar till Syrien. Idag har situationen i världen förändrats avsevärt. Vi fortsätter att skicka fordon till krigsområden, denna gång till Ukraina.

Skidskytteförbundet

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskyttesporten genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande i skidskytte.

Publicerad: 2023-02-02

Senast uppdaterad: 2023-02-02