Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Anna Magnusson bästa svenska i dagens sprint

Foto: Nordic Focus

Anna bästa svenska i damernas sprint

Det blev en jobbig dag på skjutvallen för de svenska damerna med alltför många bom för att ha möjlighet att att kämpa om topplaceringar i fredagens världscupssprint, inför en entusiastisk storpublik i soliga Nove Mesto. Anna Magnusson hade det bästa resultatet som 28:a i mål.

Tack vare 15:e tid på det första varvet och fem fullträffar i det liggande skyttet lämnade Anna Magnusson vallen som åtta, bara 16 sekunder från täten. Hon höll även placeringen på mellanrundan, men åkte på två bom i stående och föll till 36:e plats. Anna klättrade däremot åtta placeringar på slutvarvet till 28:e plats i mål, 1,33 bakom segrande norskan Marte Olsbu Röiseland. Svenskan gjorde en klart godkänd insats åkmässigt, 39 sekunder långsammare än Anamarija Lampic från Slovenien.

Hanna Öberg hade femte tid på väg in till liggande, men inledde med hela tre missade skott och låg långt ner i resultatlistan. Däremot lyckades Hanna skjuta fullt på 22 sekunder i det stående skyttet och avancerade till 38:e plats. På slutvarvet tog hon sig dessutom förbi åtta åkare till 30:e plats i mål, en dryg sekund bakom Anna. Däremot var Hanna åtta sekunder före henne i spåret som snabbaste svenska, totalt 31 sekunder efter bästa åkare.

Det blev en bom både i liggande och stående för Mona Brorsson som gick ut på slutvarvet som 35:a och hamnade på 32:a plats i mål, en sekund bakom Hanna. Det har varit tungt i spåret för värmländskan efter sjukdomsproblemen i början av säsongen, men idag visade Mona upp en klart bättre åkning än tidigare. Hon var sammanlagt 50 sekunder långsammare än Anamarija Lampic, men bara 19 sekunder efter Hanna.

Linn Persson kände sig sliten efter sitt framgångsrika VM och det märktes direkt från start. Precis som för Mona blev det dessutom en bom i vardera skyttet, vilket räckte till 35:e plats i mål och säsongens sämsta resultat - 1,43 bakom Marte Olsbu Röiseland. I spåret var Linn totalt 1,04 efter snabbaste åkare, men däremot sjua på skjutvallen efter två serier på 48 sekunder.

Det var en osäker Elvira Öberg som kom till start efter förkylningproblem även efter VM. Hon var också en bra bit från täten redan på det första varvet och inledde dessutom med tre missade skott i liggande. Trots fullt i det stående skyttet hamnade hon utanför jaktstarten som 63:a i mål, 2,26 från segern - och i spåret var Elvira 1,07 efter snabbaste åkare.

Stina Nilsson hade otur att bryta staven redan vid starten, men var ändå 18:e åkare inför det liggande skyttet. Tyvärr gjorde två bom och ytterligare tre straffrundor i stående att fick nöja sig med 72:a plats i mål, en dryg halvminut bakom Elvira. Stina var en knapp minut långsammare än Anamarija Lampic åkmässigt.

I morgon fortsätter Världscupen i Nove Mesto med jaktstarter. Herrarna kör kl. 13.50 och damerna kl. 15.45.

Text och analys: L-G Alsenius

Publicerad: 2023-03-03

Senast uppdaterad: 2023-03-03