Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Jorden runt på 100 dagar - eller snarare runt hela Sverige!

Medan vintersportsäsongen sakta går mot sitt slut, landslagsåkarna kämpar om de sista världscuppoängen i Oslo och vårvädret sakta börjar infinna sig, är det dags att avsluta årets SWE Cup i Mora den kommande helgen och kröna de totala vinnarna. Östersund (x2), Lima och Torsby har bjudit på fantastiska tävlingar och efter en lång säsong är det dags för nära de historiska Vasaloppsspåren.

Nästan 100 dagar har gått sedan Sveriges skidskytteframtid gick till start för första gången den här säsongen och kämpade om de första poängen för den nationella SWE-cupen i Östersund. Nästan 100 dagar av adrenalin, motgångar, framsteg, träning, hopp, glädjeskrik, kamp och målgång. Över 180 anmälda åkare kommer samlas i Mora för att avsluta säsongen och slåss om titlarna i respektive åldersklass. Det fina är att det förblir spännande ända in i det sista, för av de 10 tävlingar som hålls kommer endast 8 att ingå i den totala ställningen. Så allt kan hända fram till den allra sista metern och juniorerna och seniorerna måste ge allt de har.

Allt inleds lördagen den 18 mars med masstarter i åldersgrupperna D/H 16-17, D/H 18-19, D/H 20-22 och D/H Senior. Gåshud och spänning är garanterat i skidskyttarnas kanske mest krävande disciplin. Säsongen avslutas sedan söndagen den 19 mars med sprinttävlingar.

SWE Cup lockar en blandning av unga juniorer, världscupåkare och ambitiösa seniorer så vi kan se fram emot ett väldigt blandat startfält.

Så det blir verkligen en skidskyttefest i Mora när startskottet i SWE Cupen ljuder för sista gången denna säsong och atleterna jagar runt på banorna. Det blir en sista helg där allting kretsar kring de - förhoppningsvis vita - målen.

Publicerad: 2023-03-17

Senast uppdaterad: 2023-03-18