Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Nytt upplägg på förbundets utbildning för barn- och ungdomsledare

Barn och Ungdomsledarutbildningen (Steg 1) i skidskytte har fått ett nytt, digitalt, upplägg. Detta för att effektivisera och underlätta genomförandet av utbildningen - för att på så sätt få svenskt skidskytte att växa ännu snabbare.

Alla teoretiska moment har digitaliserats vilket innebär att deltagarna själva kan bestämma när de genomför teoridelarna av utbildningen. De praktiska momenten samt vissa gemensamma diskussionsuppgifter genomförs vid en fysik träff under en dag.

Anmälan till utbildningen är nu öppen och från den 10 April får anmälda deltagare löpande tillgång till utbildningsmaterialet.

Föreningar och Regioner kan efter förfrågan även få den praktiska dagen genomförd på ort och dag efter eget önskemål. Kontakta föreningens/regionens skidskyttekonsulent för att inleda diskussion om detta.

Personer som tidigare har läst RF/SISU:s ”Grundutbildning för tränare” (GUT) kan tillgodoräkna sig de övergripande teoretiska momenten och behöver då endast läsa in de skidskyttespecifika momenten.

Mer information om och anmälan till vårens Steg 1 – Barn och Ungdomsledarutbildningen hittar du via länken nedan.

Publicerad: 2023-04-05

Senast uppdaterad: 2023-04-17