Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Masstart under JSM i Sollefteå. Foto: Per Danielsson.

Masstart under JSM i Sollefteå. Foto: Per Danielsson.

Nu är det nationella tävlingsprogrammet inför säsongen 2023/2024 klart

Det nationella tävlingsprogrammet är nu klart för säsongen 2023/2024. Välbekanta återkommande arrangörer genomsyrar programmet och några spännande nyheter finns att notera.

USM kommer gå av stapeln i Timrå med Sundsvall Biathlon som arrangör. Det var länge sedan de arrangerade nationella tävlingar så det känns jättekul att de är tillbaka på kartan. Något som också känns väldigt roligt är att ungdomarna får sitt eget mästerskap detta tack vare att kullarna nu är större, en mycket positiv trend som vi på skidskytteförbundet är väldigt glada för.

SweCup i Piteå är en effekt av att verksamheten växer naturligt efter satsningarna som gjordes inför SM-veckan 2022. Vi ser att där det görs satsningar blir det relativt snabbt positiva effekter som leder oss mot vårt mål att stärka våra regioner och föreningar i hela landet och popularisera skidskyttet.

SM veckan för seniorer arrangeras i Boden och skidskytte är en självklar del av det arrangemanget. Boden stod som arrangör för SM veckan när covid 19 bröt ut o tvingades därmed ställa in evenemanget.

Vi ser nu fram emot tävlingarna och hoppas på stort deltagande och mycket publik.

Arrangör för SM i Rullskidskytte 2024 kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle och disciplinerna är preliminära och kan komma att justeras vilket kommer att framgå i inbjudan.

Tävlingsprogrammet säsongen 2023/2024 hittar du via länken nedan.

Boden arrangerade USM och JSM 2023.

Boden arrangerade USM och JSM 2023.

Publicerad: 2023-05-15

Senast uppdaterad: 2023-05-20