Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Vi välkomnar IFK Kiruna till Skidskyttefamiljen!

Det är otroligt roligt att 5 nya föreningar har startats upp i region Norra Norrland sedan i höstas, och nu välkomnar vi även IFK Kiruna! Alla föreningar är goda exempel på hur man kan starta upp verksamhet i lagom stor skala för att sedan steg för steg kunna välkomna fler barn och unga in i träningen, utbilda ledare och engagera sig i styrelsen för NNSSF. Nu är vi ännu ett steg närmre målet 140 verksamma föreningar till år 2026.

Gemensamt för alla nya föreningar är att dom bedriver verksamhet med luftvapen just nu. Träningen sker under enkla former då alla föreningar på ett eller annat sätt är mitt uppe i anläggningsprocessen för att få till en permanent skjutanläggning. På några av orterna finns det planer och förhoppningar om att i framtiden även kunna skjuta krut. Merparten av föreningarna engagerar sig även i Rörelsesatsning i skolan Öppnas i nytt fönster. och många startar upp träningsverksamhet efter man haft möjlighet till "prova på" -dagar efter besök av våra skidskyttekonsulenter.

Även det viktiga jobbet med att utbilda unga ledare i de nya föreningarna går framåt vilket är både glädjande och viktigt. Skidskytte ska vara inkluderande och här är tex Robertsfors Skyttesportförening ett gott exempel där man införskaffat elektroniska vapen med utrustning för synskadade.

Luftgevärsskidskytte i Kiruna med skidskyttekonsulent AnnaClara Forss.

Luftgevärsskidskytte i Kiruna med skidskyttekonsulent AnnaClara Forss.

- Det är jätteroligt att vi kommer i gång med så mycket ny skidskytteverksamhet! Vi önskar att alla barn o ungdomar skall kunna utöva sporten oavsett var i landet man bor någonstans och Norra Norrland är naturligtvis ett område där skidskytteverksamhet ska vara en självklarhet, säger Ulrika Öberg nationellchef på Svenskt Skidskytte. Hon fortsätter:

- För svenskt skidskytte betyder detta mycket, dels att vi tar ett steg närmare den målsättning vi har om att år 2026 vara 140 föreningar. Men det är även en viktig del för region Norra Norrland där den regionala verksamheten stärks.

De 5 nya föreningarna i Skidskyttefamiljen är:

  • Robertsfors Skyttesportförening
  • Röbäcks skidklubb
  • Jokkmokks skidklubb
  • Lycksele Idrottsförening
  • IFK Kiruna

Är er förening också intresserade av att starta upp skidskytteverksamhet och bli en del av skidskyttefamiljen? Läs mer eller kontakta er konsulent via länken nedan.

Publicerad: 2023-05-16

Senast uppdaterad: 2023-05-16