Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Årets ledare 2023 - Fredrik Sätter.

Årets ledare 2023 - Fredrik Sätter.

Årets ledare skapar möjligheter för alla att utöva skidskytte

Sedan 2010 hedras ledare, föreningar och skidskyttar med utmärkelser från Skidskytteförbundet. ”Årets ledare” tilldelas den ledare som utfört en betydande insats som ledare inom svenskt skidskytte – årets ledare 2023 är Fredrik Sätter, Tullus SG.

Skidskytte är en oerhört rolig idrott att se på, men också att utöva. Över hela landet växer intresset, vilket innebär att antalet utövare och föreningar också växer. I och med denna tillväxt blir behovet av ideellt ledarskap än större. Därför är det extra kul att nu få presentera årets ledare i skidskyttesverige.

Motiveringen till ”Årets ledare” 2023 lyder:

Han sätter prägel på vad en eldsjäl är. En person som brinner för skidskytte och utvecklig av verksamheten, som ställer upp, hjälper till och stöttar i föreningen på många olika sätt. Han ser alltid till individens bästa, det visar inte minst genom att han har en träningsgrupp för aktiva som inte ingår i gymnasiet eller någon av förbundets träningsgrupper. Allt för att man ska kunna fortsätta med idrotten så länge man tycker det är roligt. Årets ledare är Fredrik Sätter, Tullus SG.

Grattis Fredrik! Hur kommer det sig att du började med skidskytte?
- Tack! Det började som det gör för många andra – jag har en dotter som var nyfiken på skidskytte och ville börja. Sedan har jag själv bakgrund inom längdskidåkningen, så skidskytte var inte helt främmande.

Vad är det roligaste med att vara ledare i Tullus SG?
- Vi har en fantastisk sammanhållning inom föreningen där alla hjälps åt. Ibland känns det som en liten familj där både ledare och aktiva har en fantastisk gemenskap. Sedan är skidskytte en fantastiskt rolig sport, där varje träning och tävling medför något nytt.

Vad har ni för mål i er träningsgrupp?
- Målsättningen varierar ganska mycket i vår grupp där vissa bara vill gå på träningarna, samtidigt som andra vill vara med och tävla på hög nivå i de nationella tävlingarna. Det alla har gemensamt är att de tycker det är väldigt roligt och vill kunna fortsätta med idrotten även om de inte ingår i en av förbundets eller skidskyttegymnasiernas träningsgrupper!

”Årets ledare” är ett av fyra priser som delas ut av Skidskytteförbundet. Under våren och sommaren presenteras ”Årets genombrott”, ”Årets förening” och slutligen ”Årets skidskytt”.

Läs mer om tidigare vinnare via länken nedan.

Publicerad: 2023-05-20

Senast uppdaterad: 2023-05-29