Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Årets förening växer så det knakar

Sedan 2010 hedras ledare, föreningar och skidskyttar med utmärkelser från Skidskytteförbundet. ”Årets förening” tilldelas den förening som på ett utomordentligt sätt arbetat för svenskt skidskyttes utveckling. Årets förening 2023 är Trollhättans SOK.

Efter flera vintrar med fantastiska resultat på TV är intresset för skidskytte väldigt stort i hela landet – även i de sydligaste delarna. I region Syd bubblar det just nu av aktivitet, med skidskytteläger och regionala tävlingar – mycket tack vare det fina arbete som ledarna i årets förening gör.

Motiveringen till ”Årets förening” 2023 lyder:

På kort tid har föreningen kommit in i skidskyttefamiljen och skapat en stark och hållbar skidskytteverksamhet. En framgångsfaktor är den skidskytteanläggning för luftgevär som man byggt för att få i gång skidskyttet. Dessutom är många av ledarna starkt bidragande i olika delar av Region Syds aktiviteter och verksamhet och föreningen arrangerade under året fina tävlingar, både sommar och vinter. Årets förening är Trollhättans SOK.

Grattis Margareta – ni är årets förening! Hur gick det till när ni startade skidskytteförening?
- Tack! Vi är så glada och jätteöverraskade! Trollhättans SOK är ju en skidorienteringsklubb från början, som bedriver ungdomsverksamhet. Dessa ungdomar har såklart följt skidskytte på TV och har velat prova på själva. Så då bestämde vi oss för att förverkliga den drömmen och ta tag i det.

- Snabbt visade det sig att det fanns mycket hjälp att få via skidskytteförbundet och deras konsulenter. Jörgen (skidskyttekonsulent i Region Syd) har varit ett fantastiskt stöd som hjälpt oss komma igång med allt man behöver ha och veta, säger Margareta Hallander, Trollhättans SOK.

Det råder febril aktivitet i bakgrunden. Vad händer just nu och senare i sommar?
- Ja! Just nu har vi en skidskytteskola för nybörjare som vill börja med skidskytte. Vi kombinerar löpning med luftgevärsskytte – riktigt kul! Sedan tar vi lite sommaruppehåll innan vi trappar upp igen inför den rullskidskyttetävling vi arrangerar i samband med Trollhättan Action Week. Vi uppmanar alla att komma hit och tävla, fortsätter Margareta.

Vad har ni för målsättning med er förening, hur många kan ni bli?
- Vi har såklart som målsättning att fortsätta växa, skidskytte är så kul! Men en trång sektor är ungdomsledare. Tidigare har det varit ett problem men nu när vi har utbildat nya ledare via skidskytteförbundet är vi redo att bli dubbelt så många, fortsätter Margareta.

”Årets förening” är ett av fyra priser som delas ut av Skidskytteförbundet. Tidigare i vår presenterades Fredrik Sätter som ”Årets ledare”. Senare i sommar presenteras även ”Årets skidskytt” och ”Årets rookie”.

Läs mer om tidigare vinnare via länken nedan.

Publicerad: 2023-06-16

Senast uppdaterad: 2023-06-16