Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Årets rookie står sig stark mot internationellt motstånd

Sedan 2010 hedras ledare, föreningar och skidskyttar med utmärkelser från Skidskytteförbundet. ”Årets Rookie” tilldelas den skidskytt som bedöms ha gjort den största bedriften som rookie under säsongen – Årets Rookie 2023 är Tilda Johansson, Anundsjö SF.

Många barn och ungdomar drömmer om att bli bäst i världen på en idrott, men alla når inte hela vägen. Tilda Johansson från Anundsjö är däremot på god väg att slå sig in i den absoluta toppen efter en helt fantastisk vinter, med flera internationella framgångar. Framtiden ser ljus ut för årets rookie.

Motiveringen till ”Årets Rookie” 2023 lyder:

Säsongen inleddes med en vinst över hela den franska och svenska eliten i Idre. Hon höll sedan en hög och jämn nivå under säsongen med tre medaljer på EM och pallplatser på IBU Cup. Den avslutades sedan på bästa sätt då hon, som andra svenska någonsin, stod som vinnare den totala IBU Cupen. Årets Rookie är Tilda Johansson, Anundsjö SF.

Grattis Tilda – du är Årets Rookie! När kom du på att du skulle bli skidskytteproffs?
- Det har jag inte riktigt förstått än. Nejdå! Jag bestämde mig för att satsa på skidskytte på riktigt först när jag började gymnasiet.

Vad är ditt starkaste minne från vintern som gått?
- Jag skulle säga att det är SM-guldet på säsongspremiären i Idre Fjäll. Det var grymt kul att få inleda säsongen så starkt!

Vad ser du mest fram emot just nu?
- Jag ser verkligen fram emot världscupen här i Östersund. Det ger mig ett lugn och en trygghet - och just att det är på hemmaplan känns otroligt kul!

”Årets rookie” är ett av fyra priser som delas ut av Skidskytteförbundet. Tidigare i vår presenterades Fredrik Sätter som ”Årets ledare” och Trollhättans SOK som "Årets förening". Inom kort presenteras även ”Årets skidskytt”.

Läs mer om tidigare vinnare via länken nedan.

Publicerad: 2023-06-21

Senast uppdaterad: 2023-06-29