Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Den första eventvagnen används på Gotland

Nu kan du prova på skidskytte, året runt, i hela Sverige

Svenskt Skidskytte har visionen, Sverige – världsledande inom skidskytte. Det handlar om att utveckla organisationen och arbetssätt på alla nivåer och bli världsledande inom utbildningsverksamhet, idrottslig utveckling, ledarutveckling och hur vi genomför våra evenemang. Nu har vi tagit ett spännande steg i att fler ska kunna prova skidskytte.

Vår verksamhetsidé bygger på att Svenskt Skidskytte ska breddas genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. För att nå dit behöver vi vara nytänkande, hitta nya lösningar och sänka trösklar. Våra ny framtagna eventvagnar är precis en sådan lösning som sänker trösklar.

Syftet med vagnarna är att på ett enkelt och säkert sätt ska kunna erbjuda prova på aktiviteter med skidskytte oavsett vart i landet man befinner sig. Detta blir ett bra sätt att visa upp sporten och öka chanserna till att rekrytera såväl nya föreningar som nya aktiva.

Med dessa eventvagnar kan vi erbjuda såväl luftgevärs- som elektroniskt skytte där det elektroniska skyttet kommer nyttjas framförallt till prova på aktiviteter och- eller event i stadsmiljö. Ett första insteg till sporten att genomföra trygga och säkra aktiviteter för nybörjare är absolut genom elektroniskt skytte. Vid återkommande besök hos föreningar som startar upp verksamhet för skidskytte genomförs skyttet fördelaktigt med luftgevär.

Vagnarna innehåller allt som behövs för att på ett enkelt sätt bygga upp en skidskytteanläggning med 5 st skjutplatser: luftgevär eller elektroniska gevär, skjutmattor, måltavlor, kulfång samt belysning.  Vid elektroniskt skytte använder vi Ecoaims kamerabaserade system som gör att skytten får en direkt uppföljning av riktningsarbetet och avfyringen på en skärm. Systemet är levererat av vår partner och leverantör Tord Wiksten Event som säljer och hyr ut utrustning till skidskytte.

I grunden är det våra skidskyttekonsulenter som kommer använda eventvagnarna, men möjlighet för föreningar att boka dem till egna aktiviteter kommer givetvis att finnas. Det kan vara för såväl rekrytering, prova på eller exempelvis tävling i alternativ miljö. Observera att det krävs utökat B-körkort för att köra dem.

Vi har redan smygstartat i södra Sverige, Gotland närmare bestämt, men nu är alla våra konsulenter i gång och bokar aktiviteter.

Är din förening intresserad av att få besök, eller använda eventvagnarna?

Publicerad: 2023-06-30

Senast uppdaterad: 2023-06-28