Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Team Autoexperten och delar av juniorlandslaget och skidskytteuniversitetet åker till Otepää på läger.

Team Autoexperten på läger till Otepää kommande vinters Junior-VM ort

Denna säsong arrangeras vinterns junior-VM i Otepää, Estland. Nu åker 11 aktiva från Team Autoexperten, juniorlandslaget och skidskytteuniversitetet dit för att testa på banorna och återgå till grundträning.

Under tio dagar kommer aktiva från Team Autoexperten, juniorlandslaget och skidskytteuniversitetet att träna i Otepää som är nästa säsongs junior-VM och VM i rullskidskytte arrangör.

- Det blir en bra mix på lägret med aktiva från Team Autoexperten, juniorlandslag och skidskytteuniversitet, säger Anna Maria Uusitalo sportchef på Svenskt Skidskytte.

- De äldre aktiva i juniorlaget åker till Otepää för att få bra sparring tillsammans med övriga aktiva på en ort med bra förutsättningar för barmarksträning. Otepää är en ort med många arrangemang framöver så det känns också bra att vi lär känna omgivningarna där inför kommande tävlingar, fortsätter Anna-Maria.

Truppen kommer att bo på stadion med närhet till rullskidbana, skjutvall och gym. Efter en period med tävlingar på SM i rullskidskytte återgår nu träningen till mer grundträning med fokus på lite längre pass och lugnare intensitet. Lägret avslutas med ett träningsrace.

De 11 aktiva som följer med är:

Anna-Karin Heijdenberg, Tullus SG

Bente Skåle, Tullus SG

Oskar Andersson, Älvdalens SKG

Erik Larsson, Mora Biathlon

Alfred Eriksson, Dala-Järna IK

Henning Lind Ten Berg, Tullus SG (tillhör juniorlandslaget)

Viktor Vestman, I 21 IF (tillhör juniorlandslaget)

Elsa Brandt, Ornäs IK (tillhör juniorlandslaget)

Johanna Nordqvist, I 21 IF (tillhör skidskytteuniversitetet)

Melker Nordgren, Ornäs IK (tillhör skidskytteuniversitetet)

Victor Berglund, I 19 IF (tillhör skidskytteuniversitetet)

Samtidigt som den här truppen åker till Estland befinner sig A-laget och resten av Team Autoexperten på ett 18 dagar långt höghöjdsläger i Frankrike.

- Att vi har den här möjligheten att kunna dela upp och samarbeta mellan lagen är en stor styrka, avslutar Anna-Maria Uusitalo.

Publicerad: 2023-09-04

Senast uppdaterad: 2023-09-08