Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Svenska Skidskytteförbundet tillsätter en Fluorgrupp

Fluorgruppen består av 6 personer som kommer arbeta för att skapa en arbetsmetod för att kunna kontrollera att fluorförbudet efterlevs vid nationella tävlingar.

Inför att tävlingssäsongen inleds skall alla våra föreningar och ledare känna sig trygga och väl informerade i hur den fluorfria implementeringen kommer genomföras och på vilket sätt all utrustning skall vara rengjord för att vara godkänd.

Instruktionsfilmer ligger redan ute på vår hemsida hur fluorrengöringsprocessen går till. Vid de regionala skidskyttekonferenserna kommer det genomföras en kompletterande digital fluorinformation. Vidare förs dialoger hur vi ytterligare kan informera om den fluorfria implementeringen mer riktat till våra föreningar.

Vid ungdomstävlingar (riksfinal och USM) är ambitionen att genomföra central vallning på liknande sätt som genomfördes vid riksfinalen i Sveg.

En ambition finns att genomföra tester vid nationella tävlingar enligt det koncept IBU har arbetat fram. Dialog sker löpande såväl med IBU som med Svenska Skidförbundet.

De som ingår i gruppen är de som har olika roller vid nationella tävlingar eller insyn i övriga organisationer:
Ulrika Öberg, Ronnie Adolfsson, Kari Korpela, Christine Rudh, Tommy Höglund & David Larsson.

Läs mer om Fluorfri verksamhet på vår samlingssida. Där finns både riktlinjer och steg för steg filmer. Sen knapp nedan.

Publicerad: 2023-09-27

Senast uppdaterad: 2023-10-02