Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Regional skidskyttekonferens

Regional skidskyttekonferens

Nationella skidskyttekonferenser har hållits samtidigt i hela Sverige

Svenskt skidskytte har genomfört en nationell gemensam skidskyttekonferenshelg, där skidskytteentusiaster, ledare och föreläsare från hela landet samlades på flera olika ställen för att dela kunskap, erfarenheter och passion för sporten.

Uppstarten av helgen inleddes gemensamt med en central digital del där ordförande Sofia Domeij och Generalsekreterare Rikard Grip summerade verksamheten och skapade en stark start för helgen. Fokus låg på det kommande fluorförbudet och dess rengöringsprocess som utförligt går att läsa om på förbundets hemsida. Ulrika Öberg, nationell chef gav även utförlig information om den nationella fluorimplementeringen och hur detta ska gå till.

En höjdpunkt på konferensen var den spännande hemliga gästen – ingen mindre än huvudtränare Johannes Lukas. Han delgav en lägesrapport om laget och vi fick lite extra inblick bakom kulisserna av dokumentären "Bäst när det gäller". Konferensen inkluderade också uppdateringar om luftgevär och det samlades även in insikter från deltagarna.

Förutom den gemensamma digitala delen hölls det regionala konferenser runtom i landet. I Norra Norrland kombinerades höstläger med konferens, inklusive besök från RF-SISU Norrbotten och reflektioner kring regionens utmaningar och möjligheter. Västernorrland arrangerade en regional skidskyttekonferens med olika aktiviteter för ungdomar och vuxna samt informativa sessioner om strategi och gymnasiepreparation. Jämtland Härjedalen startade sin regionsträff med ett träningspass och diskussioner om hur man kan stödja och behålla mindre föreningar. Region Gävle-Dala och Väst höll en framgångsrik gemensam konferens med fokus på organisation och regionsutveckling.

Höstträffen i Lövhult utanför Nässjö, där över 140 deltagare från skidskytteföreningar i södra Sverige samt deltagare från Ukraina, Danmark och Grönland samlades blev en succé. Aktiviteter som rullskidåkning och skytteträning erbjöds för ungdomarna medans föräldrarna deltog i föreläsningar om träning och vallning.

Sammanfattningsvis var detta historiska konferenser och möten som visade det stora engagemanget för skidskytte i Sverige. Ulrika Öberg, nationell chef, är mycket nöjd över utfallet och ser med spänning fram emot att följa idrottens utveckling runt om i landet.

Publicerad: 2023-10-22

Senast uppdaterad: 2023-10-22