Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Juniorlandslaget på väg på läger

Foto: Per Danielsson

Juniorlandslaget på väg till Idre Fjäll på snöläger

För första gången kommer vårt nystartade juniorlandslag att befinna sig på samma lägerort som de andra landslagen. Nu väntar en vecka på snö där våra juniorer ska sparras tillsammans och åter få in vanan på snö.

Detta blir säsongens sista gemensamma läger för juniorlandslaget innan tävlingssäsongen startar. En vecka på snö på Idre Fjäll där även A-laget och Team Autoexperten finns på plats. Något som blir ett unikt tillfälle då de tre lagen under skidskytteförbundets regi aldrig befunnit sig på samma lägerort tidigare.

- Det är väldigt inspirerande för våra juniorer att få vara på samma plats som A-laget och Team Autoexperten att träna på, säger Emelie Walheim tränare för Junior landslaget.

Från det första lägret i Mora i slutet av maj har det hunnit bli fem läger under träningssäsongen. Emelie Walheim som är tränare tillsammans med Daniel Richardsson tycker att det har varit ett givande första år för laget.

- Vi har haft en intensiv sommar med många läger tillsammans. Alla våra aktiva har haft en fin träningssommar och har tränat på bra utifrån deras egna förutsättningar, säger Emelie Walheim.

- Framför allt har det varit väldigt roligt att se deras driv och motivation till att utvecklas och bli bättre under den här träningssäsongen. Fortsätter Emelie.

Fokus på det kommande lägret är att hitta skidkänslan igen. För vissa åkare blir det snöpremiär, medan andra har varit på snö innan.

- Det blir mycket skidåkning med teknikfokus för att hitta skidvana igen, förklarar Emelie Walheim.

Under veckan kommer också A-lagets fysio Marcus Bystedt köra ett styrkepass tillsammans med juniorerna. Lägret avslutas med att köra en träningstävling den 4 november tillsammans med A-laget och Team Autoexperten.

- Utöver träningen kommer vi ha lite roliga kvällsaktiviteter. Bland annat kommer vi även att ha en antidopingföreläsning under en kväll. De här kvällsaktiviteterna är viktiga eftersom sammanhållningen i laget är en viktig pusselbit, avslutar Emelie Wlheim.

De aktiva som följer med till Idre Fjäll är:

Ida Eriksson - Mora Biathlon

Elsa Brandt - Ornäs IK

Ellen Rydhult - Ramundbergets SSK

Greta Seldahl - Tullus SG

Jacob Larsson - Mora Biathlon

Henning Lindh Ten Berg - Tullus SG

Albert Marjeta - Luleå Gjutarens IF

Karl Grönland - Lima SKG

Viktor Vestman - I 21 IF

Anton Modigs - Ornäs IK

Oskar Jansson - Häverödals SK

Fyra åkare stannar hemma; Astrid Karlstedt från Biathlon Östersund och Oskar Bergman från Mora Biathlon är förkylda. Wilma Helmersson från Svegs IK har haft en långdragen sjukdomsperiod och är inte tillbaka i full träning ännu. Elsa Tänglander från Tullus SG har varit förkyld och kommer att starta upp träningen på hemmaplan.

Publicerad: 2023-10-29

Senast uppdaterad: 2023-11-07