Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Foto: Nordic Focus

Martin sjua i herrarnas sprint

Det blev inga toppplaceringar för de svenska herrarna i fredagens världscupsprint på hög höjd i schweiziska Lenzerheide. Martin Ponsiluoma hamnade på sjunde plats trots tre missade skott, medan Jesper Nelin blev 21:a i mål. Tysken Benedikt Doll tog hem segern.

Martin Ponsiluoma inledde med fjärde tid på det första varvet, men åkte på en bom i det liggande skyttet och lämnade vallen som 13:e man. Han fortsatte med snabbaste åktid på mellanrundan och fyra på nytt när det var dags för stående, bara 13 sekunder från täten. Tyvärr gjorde ytterligare två bom att Martin föll till 16:e plats, men avslutade starkt på slutvarvet där han tog sig förbi nio åkare till sjunde plats i mål - 59 sekunder bakom Benedikt Doll från Tyskland. Åkmässigt var han bara sju sekunder långsammare än norrmannen Johannes Thingnes Bö med näst bästa tid totalt - och det är bara en straffrunda upp till pallen inför morgondagens jaktstart...

Efter att ha stått över tävlingarna i Hochfilzen på grund av sjukdom var Jesper Nelin tillbaka igen. Han fick en lovande start med fullt i liggande och var 12:a ut på mellanvarvet - och plockade ytterligare tre placeringar på vägen till det stående skyttet. Men efter en bom föll Jesper till 19:e plats och blev till sist 21:a i mål, 1,28 från segern. Han var totalt en dryg minut långsammare än snabbaste åkare i spåret - klart godkänt med tanke på omständigheterna.

Malte Stefansson missade fyra skott och hamnade på 70:e plats i mål, drygt tre minuter bakom Benedikt Doll. I spåret var han 1,28 långsammare än Johannes Thingnes Bö. Det blev totalt fem bom för Oskar Brandt som var 3,45 från segern som 82:a. Åkmässigt var han 24 sekunder långsammare än Malte, sammanlagt 2.52 efter snabbaste man.

Precis som Sebastian Samuelsson hade Emil Nykvist blivit förkyld och kom aldrig till start.

I morgon fortsätter Världscupen i Lenzerheide med jaktstarter. Damerna kör kl. 12.45 och herrarna kl. 14.40.

Text och analys: L-G Alsenius

Publicerad: 2023-12-15

Senast uppdaterad: 2023-12-16