Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Foto: Per Danielsson

Dessa skidskyttar är uttagna till världsungdoms-OS i Sydkorea 2024

Den fjärde vinterupplagan av världsungdoms-OS kommer att arrangeras i Gangwon, Sydkorea. Fyra damer och fyra herrar iklädda Sveriges färger kommer att tävla i skidskytte under mästerskapet som pågår den 19 januari – 1 februari.

Det var under vinter-OS 2018 i Peyongchang som Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson slog igenom stort när de tog OS-guld och OS-silver. Nu kommer ett olympiskt spel tillbaka till den välkända arenan, denna gång i form av ett ungdoms-OS. Skidskyttetävlingarna kommer att genomförs 20 januari – 24 januari.

Två av ledarna som följer med är Daniel Richardsson och Emelie Walheim som under den senaste säsongen varit tränare för juniorlandslaget. Daniel var själv aktiv under OS 2018 och minns banorna som väldigt fina.

- Banorna liknar Östersunds banor. De är kuperade, tekniska och utslagsgivande, säger Daniel Richardsson.

I truppen som tagits ut finns det flera som aldrig tidigare tävlat internationellt och för dem kommer det finnas mycket att se och lära under tävlingarna i Sydkorea.

- Det här kommer att bli ett äventyr, både för oss som ledare och de aktiva, säger Emelie Walheim.

- Vi tror och hoppas på ett bra arrangemang och fina tävlingar i Sydkorea. Vi åker i väg på två roliga veckor tillsammans, fortsätter Emelie.

Under den gångna helgen hade Sveriges juniorer säsongspremiär under SWE Cup i Mora. Där fanns Emelie och Daniel på plats för att få en överblick över de juniorer som hade en chans att bli uttagna till ungdoms-OS.

- Det är ett starkt och väldigt jämnt gäng juniorer på både dam och herrsidan. Vilket vi också kunde se under uttagningstävlingarna på SWE Cup i Mora, säger Emelie Walheim.

- Det var svårt att ta ut laget eftersom många åkare var jämna under helgen i Mora. Ungdoms-OS ska bli jätteroligt och vi tror det här gänget kan få till fina prestationer, fortsätter Emelie.

Här är de uttagna åkarna:

Tjejer:

Anine Karlsson, Mora Biathlon

Märta Wernersson, IF Hallby SoK

Maya Rennermalm, Lima SKG

Nilla Grönborg, Sundsvall Biathlon

Killar:

Olle Gädda, OK Landehof

Anton Modigs, Ornäs IK

Thijn Omblets, Mora Biathlon

Arvid Trofast, Mora Biathlon

Schema för tävlingarna:

20 jan
Distans tjejer och killar

21 jan
Singelmix-stafett

23 jan
Sprint tjejer och killar

24 jan
Mixstafett

Läs mer på Sveriges olympiska kommittés hemsida: https://sok.se/pressmeddelanden/2023-12-21-storsta-truppen-till-varldsungdoms-os.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2023-12-21

Senast uppdaterad: 2023-12-21