Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Sverige åtta i mixstafetten

Det var fortsatt kalla och kraftiga vindar när skidskyttarna satte punkt för sin del av Ungdoms-OS med mixstafett under onsdagen i Gangwon. Det svenska laget hamnade på åttonde plats efter en stark kämpainsats av Maya Rennermalm, Anine Karlsson, Anton Modigs och Olle Gedda.

Maya Rennermalm tog hand om den svenska startsträckan och inledde fint med fem fullträffar i det liggande skyttet. Hon lämnade vallen som åtta, men tvingades använda alla sina tre extraskott i stående och föll en placering. Maya växlade till sist som 11:a, 3,15 bakom italienskan Nayeli Mariotti Cavagnet som hade 15 sekunder tillgodo mot Tjeckien närmast bakom.

Tyvärr åkte Anine Karlsson på hela tre straffrundor i liggande och gick ut på det andra varvet som 17:e lag, men avancerade tre placeringar trots ytterligare tre extraskott i det stående skyttet. Annie växlade också på 14:e plats, 7,27 bakom Italien som utökade sin ledning. Svenskan hade 14:e tid på sträckan, 4,49 långsammare än sprintvinnaren Carlotta Gautero från Italien.

Anton Modigs tog vid och fick använda två extraskott i det liggande skyttet, men plockade ändå en placering. I stående åkte han sedan på en straffrunda men avancerade ändå till 11:e plats och höll den placeringen på vägen till växling, 8,24 bakom Italien som ledde med över en minut. Anton hade femte tid på själva sträckan, 1,29 långsammare än Flavio Guy från Frankrike.

Tack vare fullt i liggande tog sig Olle Gedda förbi tre lag till åttonde plats och låg kvar på samma placering efter två extraskott i det sista stående skyttet. Han förde också det svenska laget i mål som åtta, 7,41 bakom segrande Italien. Olle hade så bra som tredje tid på sträckan, 53 sekunder långsammare än norrmannen Tov Röysland - och han var dessutom fyra på skjutvallen.

Det blev inga medaljer för Sverige men ändå två topp 10-placeringar - en mer än under förra årets Ungdoms-OS. Snyggt jobbat hela gänget!

Text och analys: L-G Alsenius

Publicerad: 2024-01-24

Senast uppdaterad: 2024-01-24