Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Se skidskyttetalangerna göra upp i USM

Inför säsongen gjorde landslagsstjärnorna upp i en unik livesändning. Nu är det dags för nästa generations skidskyttar att tävla i direktsändning. Expressen och Bonnier News lokala sajter sänder från både USM kommande helg och dubbla JSM längre fram under säsongen.

Redan i oktober startade vi upp skidskyttesäsongen med en superhelg där landslagsåkarna i skidskytte tävlade på rullskidor i Östersund samtidigt som flera längdskidstjärnor gjorde upp i Falun.Tävlingshelgen var ett samarbete mellan Svenska Skidskytteförbundet, Svenska Skidförbundet längd och Bonnier News och visades i en gemensam sändning som lockade stort intresse.

Nu är det dags för nästa generations skidskyttar att tävla i direktsändning.

USM i skidskytte avgörs i Sundsvall kommande helg – och två av tävlingsdagarna direktsänds på Expressen och Bonnier News lokala titlar.

- Vi har ett väldigt bra samarbete med skidskyttet och vi jobbar hela tiden för att utveckla det, säger Mattias Wallström.

- Det är roligt att få möjligheten att kunna sända och därmed tillgängliggöra fler nationella tävlingar. Det är helt i linje med vår strategi för att få fler barn och unga intresserade av vår idrott, säger Rikard Grip, generalsekreterare Svenska Skidskytteförbundet.

För att ta del av sändningarna på Expressen krävs ett månadsabonnemang som kostar 179 kronor. Då ingår all livesport på Expressen där bland annat högstaligor i basket, bandy och innebandy ingår. Dessutom kan du ta del av all premiumjournalistik på Expressen, till exempel all initierad skidskyttebevakning från våra reportrar.

Här hittar du helgens sändningar på Expressen! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På lokala titlar inom Bonnier News Locals visas samtliga tävlingar för dig med paketet +Allt. Bli kund här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingsdagarna i skidskytte som sänds på Bonniers sajter
27-28 januari: Sundsvall, USM
3-4 februari: Torsby, JSM
16-17 mars: Östersund, JSM

Publicerad: 2024-01-25

Senast uppdaterad: 2024-01-26