Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Från vänster, Elvira Öberg, Hanna Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson. Foto: Svenskt skidskytte

Laguttagning stafetter

VM i Nove Mesto avslutas nu med stafetter och masstarter för både damer och herrar med goda chanser för svenska medaljer.

Först ut är stafetterna som avgörs under lördagen i Nove Mesto Na Morave.

Det svenska damlaget har tagit tre andraplatser och en tredjeplats vid säsongens stafetter och har därmed visat att de är ett lag att räkna med i den kommande stafetten. Anna Magnusson startar damstafetten och har en 20:e plats i sprint och 19:e plats i jaktstart med sig från årets VM. Linn Persson visade god form med den tiondeplats i distanstävlingen kör andra sträckan för Sverige. Därefter är det dags för Hanna Öberg vars VM-facit så här långt är en bronsmedalj i mixstafett, en åttondeplats i sprint, en femteplats i jaktstart och en fjärdeplats i singelmixstafett. Avslutar gör Elvira Öberg som precis som sin syster var en del av bronslaget i mixstafett och utöver det har hon bland annat en niondeplats i sprint och en åttondeplats i jaktstart.

Herrlaget är mer av en utmanare till de mer favoritbetonade nationerna Norge, Frankrike och Tyskland som varit på pallen flera gången under säsongen.

Laget som Sverige ställer upp med består av Viktor Brandt som gör sin första mästerskapsstafett och som bland annat kom på en 24:e plats i sprinten efter fullt skytte. På sträcka två är det Jesper Nelin som har en 23:e plats i sprint som bästa resultat under detta mästerskap. Martin Ponsiluoma kör det tredje sträckan och har hittills under mästerskapet brons i mixstafett, en tiondeplats på sprinten och en sjundeplats på jaktstarten som topplaceringar. Avslutar gör Sebastian Samuelsson som precis som Hanna Öberg tävlat alla tävlingar i detta mästerskap och har med sig en bronsmedalj i mixstafett, fjärdeplats i singel mixstafett, femteplats i sprint, sjätteplats i jaktstart och en sjundeplats i distans.

- Vi har goda chanser. Allt kan hända i stafett – vi är redo för den utmaningen, säger Johannes Lukas, landslagets huvudtränare. .

Damstafettlaget

  1. Anna Magnusson
  2. Linn Persson
  3. Hanna Öberg
  4. Elvira Öberg

Herrstafettlaget

  1. Viktor Brandt
  2. Jesper Nelin
  3. Martin Ponsiluoma
  4. Sebastian Samuelsson

Damernas stafett startar 13:45 på lördagen och herrarnas stafett startar 16:30. Samtliga tävlingar sänds i SVT.

Publicerad: 2024-02-16

Senast uppdaterad: 2024-02-17