Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Foto: Per Danielsson

Elisabeth Juudas och Johannes Lukas med i SOK:s nya ”Topp och Talang för tränare”

I Sveriges Olympiska Komittés (SOK) nya satsning ”Topp och Talang för tränare” återfinns två av svenskt skidskyttes tränare, Elisabeth Juudas och Johannes Lukas.

- Vi är jätteglada för SOK:s nya satsning på tränare, säger Anna-Maria Uusitalo sportchef på Svenskt Skidskytte.

- Tränare och topp och talang går helt i linje med vår strategi där kunskap och kompentens är viktiga pusselbitar för framtiden, fortsätter Anna-Maria.

Satsningen leds av SOK:s projektledare Katarina Vangdal och hon beskriver kriterierna till vilka tränare som tillhör den nya satsningen på SOK:s hemsida.

- Utgångspunkten är att tränaren är verksam i en olympisk idrott, att tränaren är kopplad till aktiva som befinner sig på en hög nivå, toppar eller talanger. Uttagningen av tränare har gjorts i nära samspel med respektive förbund, säger Katarina Vangdal i SOK:s nyhet.

-Typiskt för topptränare är att de alltid vill utveckla både sitt ledarskap och sin specialidrottskomptens. Det finns önskemål om erfarenhetsutbyte mellan idrotter för att bredda sina kunskaper och vidareutveckla sig som tränare, avslutar Katarina.

SOK:s satsning på tränare följer Svenskt Skidskyttes strategi mot 2026 i de prioriterade områden genom idrottslig framgång.

- Genom gränsöverskridande kompetensutveckling tillsammans med tränare från andra idrotter finns det stora möjligheter för utveckling av elit- och idrottsverksamheten, säger Anna-Maria Uusitalo.

Grattis till våra två tränare som är en del av satsningen!

Läs mer om satsningen på SOK: hemsida Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2024-04-29

Senast uppdaterad: 2024-04-29