Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Detta är Team Dina Försäkringar säsongen 24/25 som har samlats i Östersund för ett första läger tillsammans.

Uppstart för Team Dina Försäkringar

Juniorerna i Team Dina Försäkringar träffas nu för årets första läger. En helg med både träning och lagbyggnad väntar för laget som har Junior-VM i Östersund som säsongens stora målsättning.

De aktiva i laget är mellan 16 och 19 år gamla och går därmed i gymnasiet på olika skolor. Därför genomförs alla läger under helger och skollov för att så många som möjligt ska kunna vara med.

- Den största delen av träningen bedrivs på de aktivas gymnasieskolor året om. Därför blir vår målsättning med Team Dina Försäkringar att finnas där som ett komplement, som en extraresurs för de aktiva, säger Emelie Walheim tränare för Team Dina Försäkringar.

- Sommarperioden är en viktig period där kvalitativ och mycket träning ska genomföras. Därför kommer vi att stötta våra aktiva med lägerveckor under sommar- och höstlov. Det känns också naturligt att vi lägger flera läger i Östersund eftersom Junior-VM går här till vintern, fortsätter Emelie.

Syftet med det första lägret i Östersund är att åkarna ska få en chans att lära känna varandra och sina tränare samt genomföra träningspass med bra sparring. Allsidig grundträning i både hög och låg intensitet står på agendan. Utöver Team Dina Försäkringars dedikerade tränare Emelie Walheim och Daniel Richardsson kommer de även ta hjälp av A-lagets resurser kopplade till skytte och styrka.

Vid lagsläppet i början av maj var det många nya skidskyttar med i truppen. Att de nu får träffas för första gången i sitt nya lag är något som Daniel Richardsson ser framemot:

- Det ska bli jättespännande att äntligen träffa det här nya laget. Några aktiva tillhörde Team Dina Försäkringar redan förra året men majoriteten av laget består av nya ansikten.

- Vi hoppas att vi kan inspirera de aktiva till att fortsätta göra ett bra jobb under träningssäongen så att de kommer väl förberedda inför den kommande säsongen som bland annat innehåller ett Junior-VM i Östersund, avslutar Daniel.

Dessa åkare är med på Team Dina Försäkringars första läger:

Hanna Lidström OK Landehof

Ida Backén Östersund Biathlon

Ida Bergfors Sundsvall Biathlon

Ida Eriksson Mora Biathlon

Klara Sätter Tullus SG

Nilla Grönborg Sundsvall Biathlon

Tuva Li Nilsson Sundsvalls Biathlon

Anton Modigs Ornäs IK

Kalle Helgesson Tullus SG

Olle Gedda OK Landehof

Simon Åkerlind Ramundbergets Skidskytteklubb

Thijn Omblets Mora Biathlon

Viktor Vestman I 21 IF

Lydia Hägg Eveby, Tullus SG, är sjuk och kommer inte vara med på lägret.

Efter lägret I Östersund kommer laget att ses nästa gång under det öppna juniorlägret i Östersund 24 – 30 juni.

Publicerad: 2024-05-24

Senast uppdaterad: 2024-05-25