Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Nu börjar höghöjdsförberedelserna

De kommande mästerskapen avgörs på hög höjd, vilket ställer särskilda krav på de aktiva. Därför är A-landslaget nu på väg till Lavazé, Italien för säsongens första höghöjdsläger. Laget kommer att befinna sig på hög höjd från 3 juni till midsommar och fokus är på grundträning och att samla höjdmeter.

12 aktiva följer med till den lilla orten i norra Italien som ligger 1800 meter över havet och erbjuder väldigt fin terräng.Detta är ett led i en höghöjdssatsning inför att både VM i Lenzerheide, Schweiz den kommande säsongen och OS 2026 Milano/Cortina avgörs hög höjd.

- Lavaze är en ort vi varit på tidigare med bra träningsmiljö, långa stigningar och en fin rullskidbana med skjutvall som ger oss de bästa förutsättningarna. Vi har kommit igång bra under träningssäsongen och kommer att fortsätta att bygga grunden och att samla höjdmeter i de italienska alperna, säger Johannes Lukas.

Linn Persson, SK Bore, och Sebastian Samuelsson, I 21 IF, kommer inte att följa med resten av laget till Italien. Linn rehabiliterar fortsatt sin axel efter den planerade operationen i våras. Sebastian Samuelsson blev pappa i maj och stannar hemma för att vara med familjen.

De 12 åkare som följer med är:

Anna Magnusson, Piteå skidskytteklubb

Anna-Karin Heijdenberg, Tullus SG

Ella Halvarsson, Biathlon Östersund

Elvira Öberg, Piteå skidskytteklubb

Hanna Öberg, Piteå skidskytteklubb

Sara Andersson, Mora Biathlon

Anton Ivarsson, Tullus SG

Emil Nykvist, SK Bore

Malte Stefansson, Oxbergs IF

Martin Ponsiluoma, Tullus SG

Jesper Nelin, Biathlon Östersund

Viktor Brandt, I 2 IF

Publicerad: 2024-06-03

Senast uppdaterad: 2024-06-05