Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

JVM – förberedelser för Team Autoexperten

Team Autoexperten samlas i Östersund för ett tio dagar långt läger under mitten av juni. Fokus på lägret är högkvalitativ träning på banorna inför kommande säsongs Junior-VM.

Säsongens andra läger för Team Autoexperten kommer innehålla mycket basträning och lägret är förlagt till Östersund där Junior-VM arrangeras i februari 2025. Viktiga detaljer i både skytte och skidteknik kommer nötas in. Utöver det väntar även staktester, skyttetester och uppstart av kombinationsträning dvs skytte med fysisk belastning. Team Autoexperten hade sitt första läger under maj månad och fick då med sig en del bra svar från de tester som gjordes. Ola Ravald, tränare för Team Autoexperten, ser positivt på det kommande lägret:

- Vi hoppas att alla är sugna och hungriga på att ta för sig så vi får jobba vidare mot en bra träningssommar, säger Ola Ravald.

- Under förra lägret fick vi många bra svar från våra olika tester som vi kommer att följa upp för att se att vi fortsätter att utvecklas, fortsätter Ola.

På det kommande lägret i Östersund väntar några nya inslag i träningen.

- Vi kommer att individualisera både skytte- och teknikträningen under några specifika pass och skapa mer tid samt arbeta med dessa delar mer än vad vi tidigare gjort på läger med Team Autoexperten, säger Elisabeth Juudas tränare för Team Autoexperten.

- Utöver basträning kommer vi att genomföra ett staktest i tuff terräng, som våra aktiva inte genomfört tidigare. I skyttet lägger vi fortfarande mycket tid på grundskyttet, med extra fokus på drillövningar. I slutet av lägret kommer vi även genomföra ett skyttetest där vi fångar upp de olika skyttemoment. Parallellt kommer vi även ha första kombinationspassen där vi ska börja vänja oss att åka med vapen igen skjuta och skjuta med högre belastning, avslutar Elisabeth.

Följande åkare är med på Team Autoexpertens läger i Östersund:

Astrid Karlstedt, Biathlon Östersund

Bente Skåle, Tullus SG

Elsa Brandt, Ornäs IK

Elsa Tänglander, Tullus SG

Greta Lindkvist Seldahl, Tullus SG

Johanna Nordkvist, I 21 IF

Erik Larsson, Mora Biathlon

Jakob Larsson, Mora Biathlon

Martin Höiby, OK Landehof

Melker Nordgren, Ornäs IK

Oscar Andersson, Älvdalens SKG

Martin Höiby, OK Landehof, är förkyld men kommer att ansluta till lägret när han är frisk. Nästa gång laget samlas är i månadsskiftet juli/augusti för ett tio dagar långt läger i Torsby.

Publicerad: 2024-06-10

Senast uppdaterad: 2024-06-10