Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Information om uttagningskriterier säsongen 2024-2025

För att få tävla på VM, EM, världscupen, IBU-cupen eller juniortävlingar behöver åkare bli uttagna genom att uppfylla vissa kriterier. Nu är uttagningskriterierna satta för säsongen 2024/2025.

Sverige har den kommande säsong en startkvot på sex damer och sex herrar i både världscupen och IBU-cupen. De som är ansvariga för alla internationella uttagningarna är Svenskt Skidskyttes sportchef Anna-Maria Uusitalo tillsammans med övriga tränare i skidskytteförbundet.

Närmaste uttagningen är Rullskidskytte VM i Otepää där Sverige kommer att skicka sex damer och sex herrar. Uttagning till Rullskidskytte VM kommer att ske under Rullskidskytte SM i Dala-Järna och landslagsledningen har möjlighet att förhandsnominera tre damer och tre herrar till VM-truppen.

För juniorer kommer det att finnas möjlighet att bli uttagen till Junior-EM i Altenberg, Tyskland och Junior-VM på vår egna nationalarena i Östersund. Gällande European Youth Olympic Festival i Georigien kommer landslagsledningen vänta med att ta ett beslut angående deltagande på tävlingarna. På grund av osäkerhet kring anläggning och arrangemanget samt tidpunkt mot Junior-VM behöver beslutet väntas in.

Läs mer om uttagningskriterierna till alla kommande tävlingar här Word, 890.2 kB.

Publicerad: 2024-06-14

Senast uppdaterad: 2024-06-25