Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Historiska framgångar och spännande framtid

Sommaren är igång och för de flesta innebär det semester med vila och återhämtning. För våra skidskyttar innebär det mer träning än någonsin. Det nya träningsåret är i full gång!

Vi summerar ännu ett fantastiskt år, både gällande resultat och utveckling med en av höjdpunkterna, det historiska VM stafettguldet på herrsidan i Tjeckiska Nové Mêsto. En makalös kväll där damerna dessutom, bara några timmar tidigare, åkt hem ett fint VM silver i damstafetten.

Vi har dessutom med oss två fina JVM guld, ett EM guld och många fina prestationer från våra unga skidskyttar.

På nationell nivå går utvecklingen fortsatt framåt, många fina tävlingar har genomförts där Wangeskog Cup, tidigare Riksfinalen för 12-15-åringar, var en riktig succé.

Nu blickar vi framåt mot en ny spännande säsong. Flera av våra regioner är redan i full gång med läger och tävlingsverksamhet. En spännande nyhet för året är Sveaskog Camp, ett träningsläger för ungdomar födda 2010 till 2013, arrangerat runt om i landet. I augusti genomför vi rullskidskytte-SM, i år för första gången över två helger: juniorer i Nässjö och seniorer samt ungdomar i Dala Järna, och i oktober blir de Skidskyttekonferens.

Vad händer mer? Under 2025 står vi som värd för JVM i skidskytte. Då hälsar vi hela världens kommande skidskyttestjärnor välkomna till Östersund och Sverige, en höjdpunkt att se fram emot!

Det var några axplock från årets alla höjdpunkter, både genomförda och kommande. Vi riktar ett stort tack till er, våra ovärderliga partners och alla andra som är med och gör detta möjligt.

Vår utvecklingsresa fortsätter, där vi lever vår vision varje dag – Sverige världsledande i skidskytte – på alla nivåer!

Glad skidskyttesommar!

Sofia Domeij
Ordförande

Publicerad: 2024-07-03

Senast uppdaterad: 2024-07-03