Hoppa till sidans innehåll

Olle ordförande blickar framåt


Ny organisation inom ”Idrott” fastlagd och VM-styrelsen börjar ta form

Det årliga strategimötet med styrelse och anställda hölls sista helgen i april i Östersund. Som vanligt presenterades förslag på Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår områdesvis.  Dessutom presenterades förslag på Verksamhetsinriktning omfattande även säsongen 2018/19 eftersom VM arrangeras i Sverige 2019. Komplett Verksamhetsplan respektive Verksamhetsinriktning kommer att föreläggas styrelsen vid ett möte i slutet av maj, då även Verksamhetsberättelsen för 2014/15 presenteras.

Resultatprognos för förbundet och BEAB gicks igenom och totalen är i nivå med budget. Ett budgetutkast för kommande verksamhetår gicks igenom. Det återstår att fastlägga sponsorbudgeten, kostnader för VM-förberedelser som ska ligga i BEAB och slutliga prioriteringar. Budgeten avses att läggas fast i slutet av maj. 

En viktig punkt på dagordningen var organisationen inom ”Idrott”. Styrelsen ställde sig enhälligt bakom att förändringar bör ske och att föreslagen organisation genomförs (se pressrelease 30 april). Förändringarna var även förankrade hos Sveriges Olympiska Kommitté. När det gäller landslaget kommer en träningsgrupp att tas ut, och efter rullskidskytte-SM i Torsby görs en översyn inför hösten och det slutgiltiga landslaget nomineras inför kommande världs- och IBU-cuper under november.

Separat finansiering har erhållits för intresserade längdåkare som vill testa skidskytte, och det poängterades att dessa ska konkurrera på samma villkor som övriga när det gäller kommande landslagsplatser.    

Beslut togs även att vid en extra bolagsstämma utöka styrelsen i BEAB (blivande VM-bolag) med tre personer, Knut Rost VD för Diös, Britt Bohlin och Gunnar Olofsson från SSSF:s styrelse. Sedan tidigare består styrelsen av Olle Dahlin (ordf.) och Helena Ekholm från SSSF:s styrelse och Franz Bergstrand tidigare styrelseordförande i BEAB under VM 2008. Planen är att ytterligare externa styrelseledamöter ska rekryteras. Samarbetsformer med Åre 2019 är också under diskussion.

Då tar vi sikte mot VM 2019, som ska vara en angelägenhet för hela skidskyttesverige!

/Olle

Olle Dahlin, ordf. SSSF

Uppdaterad: 08 MAJ 2015 16:23 Skribent: Marianne Tharaldsson

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info