Hoppa till sidans innehåll

Siktet inställt mot OS i Korea!


Olle ordförande 20140414

 

Helgen 4-6 april var det säsongsavslutning och inte bara det, det var avslutning för innevarande 4-årsperiod och avstamp inför kommande 4-årsperiod mot OS i Korea.

Tullus och Biathlon Östersund bjöd på utmärkta SM-tävlingar helgen 4-7 april, och en trevlig SM-middag där en rad utmärkelser delades ut. SM-arrangören uppmärksammades tillsammans med årets övriga SM-arrangörer, Finnskoga IF och Lima SKG med förbundets standar.  Utmärkelsen ”årets skidskytt” gick till Björn Ferry genom hans magnifika säsongsavslutning i världscupen, ”årets ledare” blev Joakim Sköld för ett engagerat arbete i Häverödals SK, ”årets nykomling” gick till Emil Nykvist Bore Biathlon för sin rivstart av skivskyttekarriären. ”Årets förening” blev regionen Jämtland/Härjedalen som är ett föredöme hur regionverksamhet kan bedrivas.

Tommy Höglund fick förbundets hederstecken för sitt arbete inom IBU Technical Committé och slutligen avtackades en av svenskt skidskyttes stora profiler, Carl Johan Bergman för sin fantastiska karriär där han fick stående ovationer av publiken.

 

 

För att snabbt kunna påbörja arbetet med kommande 4-årsperiod antog årsmötet redan i höstas verksamhetsinriktningen för perioden.

Det övergripande målet är:

  • Sverige ska årligen ta VM- eller OS-medalj(er)
  • Fördubbla antalet aktiva skidskyttar (2000)
  • Dubblera antalet åskådare (40 000) på världscuptävlingen i Östersund

 

I samband med SM hölls styrelsemöte och budgetförslag för nästa verksamhetsår gicks igenom och en slutversion kommer att presenteras till nästa styrelsemöte (17 maj) för fastläggande. Vid detta möte kommer den operativa verksamhetsplanen för året att gemensamt tas fram av tjänstemannaorganisationen och styrelsen, även kommittébemanningarna kommer att ses över och beslutas.

Organisationen för idrottsverksamheten presenterades vid SM-middagen och vid en pressträff undet SM. Johan Hagström som senaste säsongen var förbundskapten för herrlaget är utsedd som förbundskapten för ett gemensamt A-lag för damer och herrar. Organisationsstrukturen för idrotsverksamheten är fastlagd och ökat fokus/ökade resurser kommer att läggas på juniorverksamheten. Uttagningar liksom bemanning av organisationen kommer att presenteras under april och A-laget samlas för det första träningslägret i mitten på maj.

 

Tävlingsprogrammet för nästa säsong, liksom eventuella revideringar av tävlingsreglerna fastläggs vid kommande styrelsemöte 17 maj.

I övrigt så pågår förberedelser för IBU kongressen första helgen i september där Sverige kandiderar för VM 2019.

 

Ladda nu batterierna för nästa säsong/4-årsperiod!

Hälsningar

/ Olle

Uppdaterad: 13 APR 2014 20:21 Skribent: Olle Dahlin

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info